avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 740 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vreau sa cumpar o casa si nu are actele in regula
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vreau sa cumpar o casa si nu are actele in regula

Buna ziua, vreau sa cumpar un imobil -o curte de 283 mp-contine o casa P+1 si o casa batraneasca compusa din 4 camere, imobilul a fost cumparat de actualul proprietar la randul lui in 2012, la vremea respectiva in contracul de vanzare cumparare a fost prinsa doar casa batraneasca adica cele 4 camere iar casa p+1 nu a fost trecuta deloc in actul de vanzare cumparare cu toate ca era finalizata. Acum la cumparare am vrut sa facem cadastrul si intabularea casei P+1 dar cei de la cadastru ne-au spus ca nu pot face acest lucru,ar trebui ca primul proprietar sa vina la notar sa semneze un act aditional adica la contractul de vanzare cumparare din 2012 sa fie prins si actul de finalizare al casei P+1.Am fost la primul proprietar si acesta ne-a spus ca nu va semna nimic ba mai mult ne va actiona in instanta sa ii dam bani pe casa P+1(intre actualul proprietar si vechiul proprietar fiind niste conflicte). L-am anuntat pe actualul proprietar iar acesta ne-a spus ca ar mai fi o varianta sa mearga la primarie sa depuna acte de constructie .... ca si cum ar fi construita de el. Primul proprietar ne-a spus ca nu se poate sa se faca act peste act. Vreau sa va intreb cine are dreptate, daca actualul proprietar scoate actele ca si cum ar fi construit-o el iar primul proprietar ne va actiona in judecata va avea castig de cauza? ma gandesc ca vecini pot fi martori sa spuna cine a construit casa de altfel ma gandesc ca primul proprietar cand a vandut si nu a adus toate actele la notar cu gandul de a santaja mai tarziu. Va multumesc
Cel mai recent răspuns: heiheihei , utilizator 01:43, 2 Februarie 2016
Primul proprietar are acte de constructie pe numele lui dar in momentul vanzarii nu avea acte de finalizare.
Ce sanse au primii proprietari de a obtine in instanta o hotarare favorabila lor?
Va multumesc.
Finalizarea unei constructii (receptia cu reprezentantul primariei) se face rapid. Este straniu ca nu a facut-o, daca avea autorizatie de construire valabila.
Ca sa intrati in legalitate este complicat, va dura si nu stiti cum se termina...
Nu s-au terminat casele. Preturile stagneaza, poate chiar vor scadea (cu legea creditelor "returnabile" bancii poate vor fi urmari), sfatul meu este sa mai cautati.
Cu rabdare veti gasi.
existenta sau non-existenta unei cladiri pe un teritoriu tine de atributiile primariei, la primarie se face receptia unei noi cladiri, la primarie se platesc si taxele de proprietate.

in mod normal actualul proprietar trebuie sa cheme o comisie de la primarie si sa faca receptia cladirii, astfel ca prin inspectia pe teren sa se marcheze faptul ca acea cladire exista si in fapte si in acte, dupa care odata ce exista in acte sa poata fi si inregistrata la Fisc iar apoi instrainata.

eu va sugerez sa mergeti in audienta la Diectorul Juridic al Primariei, sa mergeti dvs. ca sa nu-i bagati in belele pe fostii proprietari , si sa intrebati cum faceti ca aduceti in acte o cladire care exista in fapte, dvs. fiind o persoana care nu a facut ilegalitati in acest caz ci dimpotriva care doreste sa indrepte lucrurile .... probabil Directia Juridica o sa va invete sa scrieti o solicitare catre o alta Directie din Primarie care sa ia act pe teren cum ca respectiva cladire EXISTA.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumparare casa fara intabulare si receptie Anca8181 Anca8181 Buna ziua, Vreau sa cumpar o casa construita in 2009 dar pentru care nu s-a facut receptia si intabularea (numai mansarda la interior nu este finalizata); a ... (vezi toată discuția)
Construire casa dor_ados dor_ados am cumparat un teren cu o casa construita pe el(aceasa este batraneasca si nu are acoperis cei care mi-au vandut nu au acte de proprietate pe constructie iar ... (vezi toată discuția)
Achizitionare casa fara intabulare in vederea demolarii Brezae Brezae Sunt interesat sa achizitionez o casa batraneasca care nu este intabulata. Intrebarea mea este: Mai este necesara intabularea acesteia, de vreme ce doresc sa o ... (vezi toată discuția)