avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 452 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Sustinere de grup infractional
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Sustinere de grup infractional

Buna ziua,
Voi fi trimis in curand in judecata (abia mi s-a prezentat materialul) pentru "sustinere de grup infractional". Acest "grup infractional" facea frauda prin intermediul internetului...etc. Eu i-am "ajutat", cu unele chestii fara sa-mi dau seama de afacerile lor neortodoxe...in fn.
In cazul meu pot maxim primi 2 ani cu suspendare, sau minim sa ma transforme in martor.
Intrebarea mea e: Daca imi vor da 2 ani cu suspendare imi poate afecta viitoarea cariera de avocat, avand in vedere ca sunt student la drept si intentionez sa devin avocat.
Multumesc anticipat,
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 19:16, 25 Octombrie 2010
Eroarea de fapt inlatura caracterul penal al faptei , daca intradevar asa stau lucrurile , sunteti exonerat de raspundere penala.
Insa mijloacele de fapt in vederea stabilirii vinovatiei sunt multiple : expertize , declaratiile martorilor , ale partilor vatamata declaratiile inculpatului .
In urma coroborarii acestora , va rezulta in mod cert in ce a constat participatia dumneavoastra la actul infractional.Avocatul are , pe durata nelimitata , obligatia de a pastra secretul profesional, si de a nu divulga informatiile dobandite in cursul exercitarii profesiei .O buna comunicare cu acesta va ajuta, el e un aliat al dumneavoastra , nu o persoana careia ii relatati parte din adevar.Succes.
Ultima modificare: Sâmbătă, 1 August 2009
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
Intre timp pentru mine s-a terminat totul cu bine.
Am fost scos de sub urmarire penala, fiind sanctionat cu amenda administrativa de 1000 lei si 1000 lei cheltuieli de judecata.
Nu am inteles totusi de ce mi s-a aplicat aceasta amenda administrativa eu fiind nevinovat. Am avut intentia de a face plangere la prim-procurorul parchetului, dar ma gandeam la vorba mamei mele "nemultumitului i se ia darul" asa ca m-am lasat bagubas.
Multumiri celor care mi-au raspuns
Probabil ca s-a considerat ca fapta dvs nu prezinta pericol social sau ca faptei i-au lipsit anume elemente pentru a fi infractiune,ceea ce inseamna ca nu ati fost considerat nevinovat.
Pentru o informatie exacta este bine sa citati din ordonanta procurorului,motivarea in drept pentru care s-a dispus scoaterea dvs de sub urmarirea penala.
Pentru aceasta vina a dvs,care nu se constituie intr-o fapta penala vi s-a aplicat o amenda administrativa de catre procuror,conf.art.18/1 c.pen.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pedeapsa cu suspendare dorinsm dorinsm Buna! Am fost condamnat definitiv in anul 2009 pentru trafic de influenta la 2 ani cu suspendare si inca 2 ani perioada de incercare. In timpul perioadei de ... (vezi toată discuția)
Constatare recidiva infractiune cu amenda asaofi asaofi Buna ziua, Infractiune de 1-3 luni inchisoare sau amenda. Faza: trmitere in judecata inculpat, prin rechizitoriu Asteptari sentinta: 100zile amenda x 30 ... (vezi toată discuția)
Executare sau suspendare? user3107 user3107 Buna ziua, o cunostinta in anul 2016 a primit o condamnare cu suspendare cu termen de incercare de 2ani si 6 luni, iar in 2018 in ultima luna de incercare a ... (vezi toată discuția)