"solicit încetarea contractului de muncă începând cu data de xxxx.
În situaţia în care consideraţi necesară acordarea din partea mea a termenului de preaviz de 15 zile calendaristice, prevăzut de Codul Muncii, încetarea contractului de munca va opera începând cu data de xxxx."
Angajatorul scrie pe crererea de desfacere DA insa cu un preaviz de 5 zile.
Este demisie sau incetarea CIM prin acordul partilor.
Si care este problema în final????? Ca efect , care este diferenta dacă i - a încetat CIM prin acordul părtilor la data convenită 55 lit;b Legea 53 / 2003 modif. sau a încetat în urma demisiei????? De ce s - a ajuns la Instantă?????
este demisie fara nici o discutie.Se desface CIM la solicitarea angajatului, si nu de comun acord.S-a facut o cerere prin care se solicita desfacerea CIM.Termenul de preaviz este lasat la latitudinea angajatorului.Poate fi pana la 15 zile.
termenul de preaviz este in favoarea angajatorului si acesta poate renunta la el sau poate modifica durata acestuia. Sintagma "da cu preaviz de 5 zile" cred ca trebuie interpretata ca incetarea cim prin demisie cu preaviz de 5 zile.
dar de cand se aproba demisia??????????????/
Parerea mea este "Demisie" in toata regula. Si de ce ma rog sa nu ti-o aprobe. Este vorba doar deespre preaviz. Daca ti-l da sau nu.
Referitor la diferenta dintre demisie di acord de vointa-somajul dragii mei. Beneficiezi sau nu. In caz de demisie , nu mai beneficiaza de somaj.
Meri.
Cerere demisie...nelamuriri
Ideea este : trebuie sa plec din aceasta firma. Am scris demisia. A vazut-o patroana...apoi s-a exprimat in felul urmator: inseamana ca de aici o sa pleci cu ... (vezi toată discuția)
Demisie
anton i
Buna seara, vreau sa imi dau demisia de la locul de munca fara a sta in preavizul de 15 zile.Se poate ca angajatorul sa nu mai imi dea cartea de munca sau sa ... (vezi toată discuția)