avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 570 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vanzare casa parinteasca -drepturi familie, ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vanzare casa parinteasca -drepturi familie, mostenitori-URGENT!!!!

Vreau sa supun atentiei dvs situatia mea si sa va solicit consiliere juridica in aceasta privinta.
Suntem 3 frati.Parintii nostri au in proprietate o casa si un teren.Alaturat casei parintesti ,eu am construit propria mea casa,in curtea parintilor.
Mama noastra a decedat in urma cu 3 ani iar in prezent ,tatal nostru ,in varsta de 85 ani,se afla imobilizat la pat.De intretinerea parintilor m-am ocupat numai eu si sora mea,fratele meu nevizitandu-si parintii macar in ultimii 20 ani.
Eu si sora mea am dori sa vindem casa parinteasca ,plus casa construita de mine.Am dori insa sa gasim o modalitate care sa il excluda pe fratele nostru intrucat nu gasim de cuviinta sa impartim cu el absolut nimic,dat fiind ca nu si-a vizitat parintii vreme de 20 ani si nici nu a contribuit in vreun fel la intretinerea lor in toti acesti ani.
Ce modalitate de abordare a problemei imi sugerati?
Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Laurentiu Colta , utilizator 06:26, 27 Octombrie 2019
...in mod normal toti succesibilii trebuie sa se prezinte in fata notarului...in cadrul incheierii finale cei care nu au pretentii la mostenuire recuinosc ca nu au acceptat-0 in termenul de 6 luni iar cei care au acceptat-o vor fi declarati mostentitori...insa , lipsa lor duce automat la suspendarea cauzei si deschiderea caii judecatoresti unde instanta , cu probe va putea sa constate faptul ca succesibilul este neacceptant...faptul ca aiti vazut cert de most cu succesibili decazuti pe 700 c civ e foarte plauzibil pentru ca in cert de most nu se trece daca au fost sau nu prezenti la mostenire...acest fapt se mentioneaza doar in incheierea finala care se semneaza de toti cei prezenti si se retine la dosar...
Buna ziua
mama mea care a decedat acum 7 ani are acte de vanzare pe casa parintilor ei,,bunicilor mei. Mentionez ca tatal meu traieste si mai am un frate. As vrea sa vindem aceasta casa,suntem deacord toti 3. Ce este de facut? cum procedam? mai trebuie dezbatuta mostenire?succesiune?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Redeschidere act succesiune dapidupi dapidupi In anul 1992 tatal meu a deschis un act de succesiune pentru bunurile parintilor lui care erau decedati. Bunurile au fost impartite intre fratii bunicilor si ... (vezi toată discuția)
Succesiune-donatie ghici_2013 ghici_2013 Buna ziua! Va rog in raspuns pentru urmatoarea situatie: Ambii parinti decedati(tata 1993,mama 2010).Dinte cei 6 copii,unul decedat(are la randul lui 2 ... (vezi toată discuția)