avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 767 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... acte pamant
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

acte pamant

buna ziua! as vrea sa aflu care sunt pasii pt rezolvarea urmatoarei probleme . am cumparat o bucata de pamant in 2001 de la o doamna ,sa i zicem d-na ana .pamantul e jumatate dintr-o bucata mai mare pe care d-na ana a impartit-o cu fratele ei . pe acest pamant , d-na ana nu are acte . e o mostenire de la tatal sau ,deci nu am putut face decat acte de mana cu martori.asa se fac lucrurile in zona noastra pe incredere dar mi e nu mi ajunge.pamantul e trecut pe rol din 2001.ca sa se incurce si mai rau problema , fratele doamnei a murit { lasand in urma 3 copii plecati in tari straine} iar noi suntem derutati de calea ce trebuie sa o urmam in facerea actelor. am auzit o multime de variante care mai de care mai costisitoare si parca mai imposibila. am ajuns oare intr-o situatie fara iesire? va rugam indrumati-ne!
Cel mai recent răspuns: linualin , utilizator 22:30, 5 August 2009
Dezbaterea succesiunii se poate face atat la notariat , cat si la instanta de judecata. Iar dupa dezbaterea succesiunii si efectuarea partajului succesoral treaba este destul de simpla.
are cineva idee cam care ar fi costurile ,cu aproximatie, in instanta sau prin notariat? " un om informat e un om puternic"
MIHAI GRIGORE a scris:

Doamna Simona
Problema este foarte simpla...dna Ana trebuie sa dezbata la notariat succesiunea dupa parinti ,astfel ea si fratele decedat (in locul lui vor veni la mostenire cei 3 copii) vor avea 1/2 , respectiv 1/2 mostenire.
Ulterior autentificati la notariat contractul de vanzare-cumparare cu dna Ana fiindca altfel veti ajunge in instanta pentru recunoasterea acestui contract. Pentru tranzactiile de terenuri se cere forma autentica a actului(notariala)
SUCCES!
=D>

Eu din cate am inteles "dna ana" nu are titlu de proprietate, ci doar rol agricol.Caz in care nu e prea clar ce s-a cumparat si ce e de mostenit, ar fi cam...nimic?!...daca gresesc, corectati-ma va rog.Daca e asa cum zic eu, actiune in constatare, tb obtinuta si o hotarare care sa tina loc de act autentic, caz in care costurile sunt mai mari decat ce s-a vehiculat pana acum....
In situatia in care "d-na Ana" a vandut userului Simona acel teren pe baza unui inscris sub semnatura privata semnat de ambele perti( martori au fost?), atunci nu vad de ce ar mai trebui dezbatuta succesiunea si pentru aceasta parte de teren, deja vanduta, in conditiile aratate de user. Actiunea in constatare poate tine si loc de act de vanzare-cumparare, functie de cum va da instanta solutia.
@tudorioan: s-a mentionat ca terenul provine dintr-o seccesiune nedezbatuta, deci doamna Ana nu este proprietarul acelui teren. In acest sens, instanta poate respinge validarea acelui antecontract sau validarea se face sub conditie rezolutorie.;)

Alte discuții în legătură

Redeschidere succesiune gabydcg gabydcg Se poate cere reimpartirea pamantului ,dupa 25 ani in care 4 frati au avut inscrise pe rol la primarie 4 bucati de pamant? Adica cei 4 frati au stabilit in ... (vezi toată discuția)
Succesiune cu probleme petepete petepete Buna ziua, Ca raspuns pentru problema pe care am sa o expun mai jos , rog din suflet parerea unui consultan juridic. Multumesc ! Provin ... (vezi toată discuția)
Vanzare teren intravilan de un singur mostenitor din cei doi ai defunctilor parinti! alex9691 alex9691 Intrebarea mea este urmatoarea si multumesc pentru raspuns anticipat! Cu vreo doi ani in urma am cumparat o bucata de pamant in intravilanul unui sat cu ... (vezi toată discuția)