avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 765 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... acte pamant
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

acte pamant

buna ziua! as vrea sa aflu care sunt pasii pt rezolvarea urmatoarei probleme . am cumparat o bucata de pamant in 2001 de la o doamna ,sa i zicem d-na ana .pamantul e jumatate dintr-o bucata mai mare pe care d-na ana a impartit-o cu fratele ei . pe acest pamant , d-na ana nu are acte . e o mostenire de la tatal sau ,deci nu am putut face decat acte de mana cu martori.asa se fac lucrurile in zona noastra pe incredere dar mi e nu mi ajunge.pamantul e trecut pe rol din 2001.ca sa se incurce si mai rau problema , fratele doamnei a murit { lasand in urma 3 copii plecati in tari straine} iar noi suntem derutati de calea ce trebuie sa o urmam in facerea actelor. am auzit o multime de variante care mai de care mai costisitoare si parca mai imposibila. am ajuns oare intr-o situatie fara iesire? va rugam indrumati-ne!
Cel mai recent răspuns: linualin , utilizator 22:30, 5 August 2009
2007_rozi a scris:

@tudorioan: s-a mentionat ca terenul provine dintr-o seccesiune nedezbatuta, deci doamna Ana nu este proprietarul acelui teren. In acest sens, instanta poate respinge validarea acelui antecontract sau validarea se face sub conditie rezolutorie.;)
Cunosc un caz, oarecum similar, a fost vorba de o actiune in constatare care a fost admisa, pe baza unui inscris sub semnatura privata unde s-a consemnat ca s-a vandut un imobil( doar casa construita pe teren!) insa instanta a dat mai mult decat era consemnat in acel inscris, adica si 200 mp dintr-un teren al adevaratului proprietar. Sentinta respectiva a tinut loc de act de vanzare-cumparare. Ulterior s-au intamlat multe ilegalitati in dauna proprietarului de drept si de fapt al ternului!
Buna ziua, apelez la ajutorul d-voastra in urmatoarea dilema:

Se poate cumpara (o parte dintr-un ) teren de la 2 frati care detin doar un titlu de proprietate pe numele parintilor decedati ?

Mi-au cerut bani in avans pentru a finaliza actele.

Se poate face un cvc la notariat in acest moment, iar titlul de proprietate sa il retin eu drept garantie, sau exista vreo masura legala prin care se poate impiedica vinderea terenului unei alte parti, dupa plata avansului ?

Multumesc anticipat.
Ultima modificare: Joi, 6 August 2009
linualin, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Redeschidere succesiune gabydcg gabydcg Se poate cere reimpartirea pamantului ,dupa 25 ani in care 4 frati au avut inscrise pe rol la primarie 4 bucati de pamant? Adica cei 4 frati au stabilit in ... (vezi toată discuția)
Succesiune cu probleme petepete petepete Buna ziua, Ca raspuns pentru problema pe care am sa o expun mai jos , rog din suflet parerea unui consultan juridic. Multumesc ! Provin ... (vezi toată discuția)
Vanzare teren intravilan de un singur mostenitor din cei doi ai defunctilor parinti! alex9691 alex9691 Intrebarea mea este urmatoarea si multumesc pentru raspuns anticipat! Cu vreo doi ani in urma am cumparat o bucata de pamant in intravilanul unui sat cu ... (vezi toată discuția)