avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 846 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Retineri din salariu functionar public
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Retineri din salariu functionar public

In urma cu 3 ani am fost angajat ca functionar public si mi s-a comunicat un salariu. Acum in baza art 84 lit b si art 85 alin 1 si 2 din Legea 188/1999 s-a stabilit o suma incasata necuvenit si mi se retine o treime din salariu, Care este motivul acestei retineri ? Pot depune contestatie?
Cel mai recent răspuns: Kyandra , moderator 12:20, 9 Februarie 2016
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
In momentul contestarii actului la instanta de contencios administrativ, va puteti prevala de prevederile art. 16 din legea 554/2004:

Art. 16
(1) Cererile in justitie prevazute de prezenta lege vor putea fi formulate si personal impotriva persoanei fizice care a elaborat, a emis sau a incheiat actul ori, dupa caz, care se face vinovata de refuzul de a rezolva cererea referitoare la un drept subiectiv sau la un interes legitim, daca se solicita plata unor despagubiri pentru prejudiciul cauzat ori pentru intarziere. In cazul in care actiunea se admite, persoana respectiva va putea fi obligata la plata despagubirilor, solidar cu autoritatea publica respectiva.
(2) Persoana actionata astfel in justitie il poate chema in garantie pe superiorul sau ierarhic, de la care a primit ordin scris sa elaboreze sau sa nu elaboreze actul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decizie de imputare functionar public aalliinnmarian aalliinnmarian Decizia de imputare pt.un functionar public se contesta direct la instanta sau prin procedura prealabila conform art 7 alin 1 din L 554/2004?Se poate imputa in ... (vezi toată discuția)
Contestarea în instanțã a unei decizii de imputare Cristinabv Cristinabv Sunt functionar public. Am primit o decizie de imputare a unor sume constatate de Curtea de Conturi ca nelegale (spor) dupa ce Curtea de Apel a respins ... (vezi toată discuția)
Sanctionare disciplinara functionari publici costache80 costache80 Va rog sa-mi spuneti care este termenul in care se poate contesta o sanctiune disciplinara aplicata unui functionar public de conducatorul unei institutii ... (vezi toată discuția)