Buna,
Am 19 ani si sunt logodita de mai bine de jumatate de an cu un baiat cu 8 ani mai mare ca mine. La sfarsitul primului meu semestru de facultate am anuntat parintii ca ma las de facultate si ca vreau sa ma casatoresc cu logodnicul meu. Mentionez ca parintii mei nu au luat in serios logodna noastra chiar daca purtam inel si le-am spus de ea. Bineinteles ca ei au reactionat in mod negativ. Considera ca fac cea mai mare greseala a vietii mele si ca ar fi mai bine sa termin anul de facultate si sa inghet iar dupa la toamna sa dau la alta facultate pe care sa o termin.
Eu nu mi-am dorit asa ceva asa ca am hotarat sa plec de acasa si sa ma mut la logodnicul meu. Acum planificam cununia civila si ne dorim in continuare sa fim impreuna. Prolema este ca ai mei nu sunt de acord cu casatoria si tata a facut anumite amenintari la adresa mea , a logodnicului meu si a familiei acestuia. Ce masuri legale se pot lua ca el sa nu duca la bun sfarsit aceste amenintari ? Are tatal meu vreo posibilitate din punct de vedere legal sa ma opreasca sa ma casatoresc sau sa ma aduca inapoi la ei acasa?
Multumesc anticipat
Din moment ce sunteti majora, va puteti lua singura deciziile, parintii neavand nicio putere din punct de vedere legal. Totusi trebuie sa va ganditi bine la alegerile pe care le faceti, deoarece educatia, la fel ca si casatoria, constituie un lucru important pentru viitorul unei persoane.
Cred ca te consideri tare neinteleasa . Si persecutata de parinti. Ai 19 ani...esti f. tanara si nu te gandesti ca ei iti vor binele. Binele, adica sa faci pasii in ordine, ca toate lucrurile normale.. De exemplu, incepem intai sa ne imbracam, si apoi sa ne incaltam, nu-i asa ..?
Orice ti-am spune noi aici, vei intelege doar ce vrei.
Dorinta de a te integra in afacerea de familie a viitorului sot, combinata cu cea in care vrei sa renunti la facultate, sunt o combinatie de cca 70% esec pt relatia voastra. De la INCEPUT.
Cuplurile, casniciile sunt erodate, subminate de o multime de factori interni si externi. Intervine rutina, plictiseala, obisnuinta, opiniile diferite, indoielile, adulterul, gelozia, minciuna, banii, mai ales lipsa lor, cheltuielile unuia, si tot asa, ii fac pe soti sa treaca de la marea iubire la uriasa cearta. Si f asta fara sa stea tot timpul impreuna. Dar sa fii cu sotul la firma, nu e cea mai buna solutie pt un cuplu, veti ajunge la divergente profesionale, va veti plictisi, sufoca , unul pe altul , sau doar unul pe celalalt. Apoi, sa risti sa primesti salariu din acelasi loc cu sotul, iar nu este bine. Si nu poti sa evoluezi in cariera - de fapt nu vei avea.
Ideea in sine, de a abandona facultatea, este o imaturitate, arata ca nu te gandesti cu responsabilitate la viata de adult, nu-ti dai seama ce vulnerabila esti pt ca nu vei avea o profesie.
Gandeste-te mai bine daca pt casatorie vrei sa intrerupi facultatea, poate e doar o scuza a inconstientului tau, un mod de aparare a mintii tale, pt ca de fapt ai simtit ca nu poti face fata.
Offf, te poti casatori daca asta iti doresti, dar gandeste-te ca vei pleca la drum cu acest barbat dintr-o pozitie de inferioritate. Vei depinde de el din toate punctele de vedere, si asta nu e bine nici pentru tine ca persoana si nici pentru voi ca viitoare familie. Nu te certa cu parintii tai, caci viata e lunga si nu stii ce iti ofera. Si pana la sot sau copil, ei sunt singurele persoane de pe lumea asta care te iubesc neconditionat! Pacat ca ii vei intelege cu adevarat doar atunci cand vei fi si tu mama
Nimic nu e mai important ca educatia. Zici ca vrei sa te concentrezi asupra familiei, deci asta inseamna copii, iar copiii insemna ca tu nu vei mai avea timp pentru tine decat peste cam 15 ani. Fara o diploma si experienta vei fi la cheremul sotului pentru tot restul vietii. Acum ai 18, dar peste 20 vei avea 38. Garantezi ca te va iubii si vedea cu aceiasi ochi? Garantezi ca nu te va parasii niciodata si ca va fi aducatorul de bani al familiei pentru inca 50-60 de ani? Sex poti face si acum cat vrei si cum vrei, ca doar nu te opreste nimeni. Inca ai timp pentru toate. Esti majora si poti hotara cum sa iti traiesti viata.
Buna . Mama mea a facut facultatea la 45 de ani, asa ca toti cei care spuneti ca nu se poate va inselati .Eu am facut o facultate care nu mi-a placut si sincer mai bine nu o faceam .Timp si bani pierduti aiurea . Daca ai gandit bine si asta e ceea ce vrei tu iti urez succes .Parinti nu te pot obliga . Educatia inseamna mai mult decat o facultate . O zi frumoasa