avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1085 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Parintii nu sunt de acord cu casatoria fiicei
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Parintii nu sunt de acord cu casatoria fiicei

Buna,
Am 19 ani si sunt logodita de mai bine de jumatate de an cu un baiat cu 8 ani mai mare ca mine. La sfarsitul primului meu semestru de facultate am anuntat parintii ca ma las de facultate si ca vreau sa ma casatoresc cu logodnicul meu. Mentionez ca parintii mei nu au luat in serios logodna noastra chiar daca purtam inel si le-am spus de ea. Bineinteles ca ei au reactionat in mod negativ. Considera ca fac cea mai mare greseala a vietii mele si ca ar fi mai bine sa termin anul de facultate si sa inghet iar dupa la toamna sa dau la alta facultate pe care sa o termin.
Eu nu mi-am dorit asa ceva asa ca am hotarat sa plec de acasa si sa ma mut la logodnicul meu. Acum planificam cununia civila si ne dorim in continuare sa fim impreuna.
Prolema este ca ai mei nu sunt de acord cu casatoria si tata a facut anumite amenintari la adresa mea , a logodnicului meu si a familiei acestuia. Ce masuri legale se pot lua ca el sa nu duca la bun sfarsit aceste amenintari ? Are tatal meu vreo posibilitate din punct de vedere legal sa ma opreasca sa ma casatoresc sau sa ma aduca inapoi la ei acasa?
Multumesc anticipat
Ultima modificare: Duminică, 7 Februarie 2016
danacrina, utilizator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 17:44, 10 Februarie 2016
Draga mea parinti in mod legal si nici altfel nu te pt inpiedica sate casatoresti ,dar ar fi bine daca ai sta si ai judeca un pic ,sint parinti tai si nu iti vor raul !
Semyaza a scris:

Buna . Mama mea a facut facultatea la 45 de ani, asa ca toti cei care spuneti ca nu se poate va inselati .

Se poate, dar efortul si sacrificiile pe care le faci la 45 de ani nu sunt justificate in cazul prezentat.
La fel se poate sa traiesti foarte bine fara sa ai facultate. Insa trebuie sa stii sigur ce vrei. Din nou, nu e cazul.
Diana, ar trebui sa te gandesti bine la ce vrei sa faci pe viitor, dar cele doua nu sunt oponente mai ales la varsta ta, ci se ajuta reciproc. Iar daca facultatea afecteaza in acest moment viitoarea casnicie sa stii ca ceva nu e bine si nu din partea studiilor ci din alta perspectiva. Cum au spus si altii mai sus, studiile te ajuta ca mai incolo sa iti fie mai bine si nu te afunda. Acum sa stii, ca sa pui ceva pe masa mai incolo, nu o sa te ajute o casnicie ci studiile si cat de bine iti alegi drumul vietii.
Din punct de vedere legal nu au ce sa iti faca.
Sunt doar 2 parinti care incerca sa te ajute sa iti faci o cariera si apoi sa te casatoresti. De obicei o casatorie impune si altceva in afara de sex. Copii, rate,obligatii, responsabilitati.
Din start gresiti tu pe de o parte ca ai fugit de acasa,iar partenerul tau ca nu are acordul parintilor tai. Comunicarea intre voi va fi rupta probabil in curand fara o posibilitatea de impacare.
Daca financiar va permiteti sa va inhamati la aceasta caruta nu vad care ar fi problema. la urma urmei la ce sunt buni parintii daca nu la crescut copii care le dau cu sutul cand dau peste marea dragoste? Si vezi tu, in viata roata cat a fi ea de patrata se intoarce. Gandeste-te ce vei face tu cand propii tai copii vor pleca de acasa?
Dar in rest..hai noroc si poate ne inviti si la botez...sau botezuri :D
gi-jane2 a scris:

Parintii nu va pot impiedica sa va casatoriti si nu pot sa va oblige sa reveniti acasa. ....

Asa este. Din pacate parintii nu o pot opri pe domnisoara in cauza nici de la a-si "rupe gatul", spre disperarea lor. Este inutil sa-i spunem ca fantele de 27 de ani, dupa ce se va plictisi de noua situatie, agravata si de eventuala aparitie a unui copil, o sa-si ia palaria si o sa plece.

Alte discuții în legătură

Casatorie la 16 ani-consecinte croitoruroxana croitoruroxana buna,va rog sa m ajutati dak se poate am 16 ani jumatate sunt cu un baita de 20 de ani de 2 ani impreuna parintii nu sunt deakord ku el si eu sufar mult vrem ... (vezi toată discuția)
Am nevoie de niste sfaturi M.robert M.robert Buna ziua, As avea nevoie de niste sfaturi intr-o problema de familie. Am 18 ani si m-am hotarat sa vin in Bucuresti la prietenul meu, insa tata nu ... (vezi toată discuția)
Doresc sa plec de acasa diana1401 diana1401 Buna seara! Numele meu este Diana si am 17 ani impliniti in iunie 2014. Voi incepe prin a va spune despre ce este vorba, apoi voi pune intrebarile de ... (vezi toată discuția)