avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 994 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... atacarea procesului verbal de persoana vatamata(nu ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

atacarea procesului verbal de persoana vatamata(nu amendata)

Buna seara!

Am o speta..este vorba de un acident rutier.....in cuprinsul procesului verbal in locul starii de fapt reale(cea ca nu s-a acordat prioritate de trecere), a fost mentionat ca nu s-a respectat obligatia de a semnaliza la schimbarea directiei de mers.
Initial cel vatamat a fost de acord cu aceasta mentiune fapt pentru care a semnat procesul verbal la rubrica martor.
Problema a intervenit la asigurari care au trecut dosarul la suspecte deoarece daunele nu se potrivesc cu cele mentionate in procesul verbal.
Termenul de 15 zile, de contestatie nu a trecut.Are si martori pt a dovedi starea reala.
Problema treneaza asupra calitatii procesuale active.
Ceva solutii?:-/
Cel mai recent răspuns: Analore , utilizator 17:25, 4 August 2009
Eu personal imi mentin parerea ca partea vatamata nu are calitate procesuala sa atace pv de contraventie, mai ales un proces verbal in care fata de aceasta nu s-a dispus nici o masura, nici macar cea a reparari pagubelor produse prin savarsirea contraventiilor. Eu cred ca ordonanta prin art.23 limiteaza clar si precis dreptul persoanei vatamate de-a ataca un proces verbal de contraventie doar în ceea ce priveşte despăgubirea, cred lucru acesta si pentru ca plangerea contravenientul suspenda executarea procesului verbal de contravenţie, în timp ce, plangerea persoanei vatamate şi a celui care este proprietarul lucrurilor confiscate, suspenda executarea numai in ce priveste despagubirea, respectiv confiscarea. Si atunci rationand logic, daca persona vatamata ar avea acelas drep de contestare ca si contravenientul, plangerea acesteia ar trebui sa suspende aplicarea tuturor masurilor aplicate prin procesul verbal, inclusiv cea a amenzi sau a retinerii permisului de conducere, masuri care au fost dispuse impotriva contravenientul, care nu contesta pv, lucru care e cel putin ciudat, nu credeti ?
OK dar daca ar fi asa cum sustineti, care este modalitatea legala prin care imi pot recupera prejudiciul?
Pe drept comun, pe distrugere cu administrarea tuturor mijlocelor de proba admise ......doar exista o contraventie totusi nu ? deci exista si o culpa constatata
Si cum pot dovedi peste procesul verbal de contraventie care dupa cum stim este act autentic?
Procesul verbal necontestat in termen se bucura de prezumtia absoluta de temeinicie si legalitate!
Ultima modificare: Marți, 4 August 2009
Gociu și Asociații Societate Civilă de Avocați, Avocat
Pai nu dovediti peste el, dovediti pe langa el :D, nu prevede acesta ca nu au fost respectate prevederile in ceea ce priveste semnalizarea sau ceva de genul asta, sau in acest pv nu se precizeaza faptul ca a avut loc o coliziune intre cele 2 autoturisme?
Daca p-v prevede faptul ca datorita nerespectari obligatiei de semnalizare a schimbari directiei de mers, s-a produs accidentul intre (masina)Conducatorul x si (masina) Conducatorul Y, nu vad de ce Y nu poate pe sa isi recupereze paguba de la X, pe drept comun prin actiune in raspundere civila delictuala (pentru repararea prejudiciului decurgand din fapta ilicita savarsita cu intentie din imprudenta, neglijenta) pentru ca el poate sa demonstreze , chiar folosindu-se de p-v, ca distrugerea sa produs ca urmare a culpei lui X.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calitate procesuala activa imbroserv imbroserv Salut, Am contestat in instanta, un poces verbal de contraventie, in calitate de pagubit. Politia invoca faptul ca nu am calitate procesuala activa art. 245 ... (vezi toată discuția)
Contestare proces verbal de constatare - parte vatamata. xuser xuser Daca dupa 1 an politia, imi trimite si mie oficial (la cererea mea) procesul verbal de constatare, unde eu sunt parte vatamata, pot sa contest procesul verbal ... (vezi toată discuția)
Contestarea unui proces verbal elyen elyen Ce anume trebuie facut pt. a contesta un proces verbal al unei institutii,stiu ca la judecatoria in raza caruia exista sediu social,dar nu stiu ce anume ... (vezi toată discuția)