Sunt pensionat gradul 2 din anul 2004, nu am avut luat in calculul pensiei perioada de studii de 5 ani facultate la zi , acum am adeverinta pentru aceasta perioada, pot solicita adaugarea acestei perioade si daca da se schimba cu ceva punctajul ?
Am avut 9 ani si 5 luni stagiu potential ( cu 0.60 punctaj, iar acum este 0.55) la recalculare ce valoare se va lua in calcul ?
Multumesc.
Eti postat total puncte.
Pe mine ma interesa punctajul mediu anual
Potrivit celor postate acesta a fost-1,12627
Acum este 1,29261
Confirmai aceste valori ?
Pentru stagiu asimilat in cazul de fata se acorda ceea ce v- am postat eu.
0,25 puncte ar fi cu mult mai putin.
Da, confirm aceste valori de 1,12627 si acum 1,29291 dar va rog sa-mi spuneti cum rezulta acele valori ale perioadei asimilate este o valoare standard pentru oricine are ani de facultate in acea perioada sau e alt mod de calcul ?
In momentul de fata stagiul potential a fost depasit din 2004 pana in 2016 au trecut 12 ani, acum la o recalculare sa zicem schimbare de grad de invaliditate din 2 in 1 nu pot adauga si anii de facultate pe langa stagiul potential care se transforma in vechime corespunzator sumelor incasate anual ?
Puncte pentru facultate =
1978 salariul minim pe economie/salariul mediu net pe economie pe acel an(1978).
1979 salariul minim/salariul mediu net pe economie pe 1979
1980..........................................................................pe 1980
Va ajuta cu ceva aceste cifre ?
Precizati anii de grupe sau conditii in care ati lucrat.
Ani, luni si zile.
Adeverinta cu facultatea o depuneti in urmatoarele doua cazuri:
1)La trecerea la limita de varsta
2)In momentul in care in ultima decizie nu mai apare stagiul potential.