avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 425 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort prin comun acord
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort prin comun acord

Divortez de sotul meu dupa 7 ani de casatorie , nu avem copii , avem un apartament si locuim cu bunica sotului . Apartamentul l-am cumparat de la bunica sotului , ea avand drept de uzufruct viager, eu urmand sa am grija de ea pana va deceda . Se poate ca in urma cererii de divort prin comun acord sa obtin o hotarare judecatoreasca prin care sa imi raman mie apartamentul ? Mentionez ca in cererea de divort am specificat amandoi acest lucru . Si daca nu se poate asa ceva , ce se poate face pentru a obtine aceasta hotarare judecatoreasca .Va multumesc mult.
Cel mai recent răspuns: Nacu , utilizator 19:50, 3 August 2009
odata cu cererea de divort trebuia depusa si o tranzactie privind partajarea masei devalmase .
aceasta tranzactie se semneaza in fata instantei , daca partile sunt prezente.
daca sotul este de acord ca imobilul sa va fie atribuit dvs ., instanta va va obliga la plata sultei catre fostul sot .
iar in cazul in care deveniti unic proprietar , fosta soacra are dreptul sa locuiasca in acea casa pana la decesul dansei .
Pai si daca nu am depus acea tranzactie privind partajarea masei devalmase , ce se mai poate face in acest sens ?
Cam la cat s-ar ajunge la plata sultei catre fostul sot ?
Considerati ca ar trebui sa ma reprezinte un avocat in proces , daca fostul sot nu doreste apartamentul , si e de acord cu faptul ca eu sa raman cu apartamentul , ca unic proprietar , cu toate datoriile pe care le avem acum si cu grija bunicii lui ?
daca nu ati depus aceasta tranzactie, o puteti depune ulterior .
sa inteleg ca sotul doreste sa renunte la intreg imobilul in favoarea dvs., fara ca dvs sa-i platiti sulta ?

daca este de acord sa renunte in favoarea dvs ., insa cu conditia platii sultei catre dansul , at instanta in urma unei expertize va stabili cuantumul sultei la care dvs sunteti obligata .
de asemenea poate stabili si un termen in care dvs sa platiti contravaloarea sultei fostului sot .
In acest caz,nu estenevoie de avocat.La termenul fixat de instanta,va prezentati amandoi,declarati in fata instantei ca sunteti de acord sa divortati prin comun acord,iar sotul declara ca renunta la cota sa din impartirea bunurilor,iar in acest sens se incheie o tranzactie,formulata de judecator.

Alte discuții în legătură

Divort crazykinezu crazykinezu Ma gandesc sa divortez si eu dupa 1 an si ceva de casatorie , motivele nu vi le spun acum. Ma intereseaza altceva avem o casa cu 50% - 50% drept comun care e ... (vezi toată discuția)
Partaj gaab gaab Sunt in proces de partaj cu fosta sotie ,care este plecata in Italia de vreo 5-6 ani ,iar acum in acest proces cere drepturile bunurilor comune ,in speta ... (vezi toată discuția)
Cum se poate iesi din indiviziune ? loanabelciu loanabelciu Buna ziua, Am in comun cu fostul sot un apartament si as vrea ca dupa procesul de partaj sa raman cu apartamentul si sa-i platesc o sulta stabilita de ... (vezi toată discuția)