avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 618 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Documente justificative pentru contractare lucrari ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Documente justificative pentru contractare lucrari asociatie de proprietari

Care sunt documentele obligatorii care se intocmesc pentru efectuarea unor lucrari de reparatii? Este nevoie de aprobarea adunarii generale pentru a efectua lucrari de anvergura, nu cele curente? Care sunt lucrarile care nu se repartizeaza pe lista de plata?
Cel mai recent răspuns: courvoisier , utilizator 17:01, 11 Februarie 2016
Ca de obicei mai am ceva de adaugat, dor in ceea ce priveste alegerea firmei cu care vreti sa faceti lucrarea respectiva care poate fi: reparatii sanitare, constructii, hidroizolatii, etc.
In momentul in care am fost multumiti de colaborarea cu o firma, insistam sa lucram in continuare cu aceasta - chiar cu riscul de a fi acuzati ca "faceti afaceri si impartiti profitul"...

Adevarul este ca dl. Adrian are mare dreptate cand afirma ca:
Asa ca mai sanatos este ca, pana la proba contrara, sa avem incredere in cei pe care i-am ales in fruntea asociatiei, sa-i sprijinim, sa fim langa ei pentru a ne informa, sa participam..., sigur respectand in relatia cu executantul contractele incheiate iar repartizarea cheltuielilor sa se faca asa cum prevede legislatia.

Avem si noi "falitii" nostri ca fiecare asociatie. Nu o sa scapam de ei niciodata.
Zilele trecute, am avut o discutie mai tare cu un cetatean care ne tot acuza ca furam, ca ne intelegem cu furnizorii, ca nu vrem sa ajutam oamenii, ca nu prea exista transparenta - si vreau sa va spun ca omul nu este fierar betonist ci profezeaza avocatura, . Te crucesti nu alta !
Bine ca omul nostru nu a pus problema banilor ci cea a principiului...
De acord, pentru a participa si dansul la furturi, la urmatoarea AG (luna viitoare), l-am propus deja ca membru in com. executiv , ca tot ramasese comitetul fara un membru si dumnealui a acceptat. Sper sa ne onoreze cu prezenta la sedinte si in general la luarea unor decizii mai de specialitate...

Am sa va invit, personal, domnule Adam Grecu, sfatuitor echilibrat, impartial, de buna credinta, sa cititi la un moment dat, o poveste adevarata. Despre "facatorii de bine", nu vorbim acum, cei care se sacrifica, bietii...etc, etc...Am folosit intreaga plaja de posibilitati: de la cei corecti, harnici, priceputi- la ceilalti, delapidatorii.., dar cu ochelari de nu-stiu-care, se constata numai DEFAIMAREA, Insa, oricat am vrea sa bagam sub pres unele practici, realitatea ne contrazice. Dupa intrarea in vigoare a legii, voi schimba discursul. Voi spune ca sunt un om rau (auto-defaimare), care nu poate intelege ca prea multe documente justificative sunt nocive pentru mediul inconjurator, caci se consuma hartie (adica, copaci care produc oxigen, etc...) si ca daca nu sunt doc., mai bine premiem pe cei care au facut economie de resurse si de bani. Voi spune ca data fiind prezumtia de nevinovatie, nu pot banui/ acuza/cenzura pe bunul meu vecin, si il rog nici sa nu afiseze doc. ca strica peretii si s-o mai dam incolo de lege! Ce-i mult, nu-i bun!
Daca gasiti motive de zambit, macar...sa ne descretim fruntile, caci "Ridendo castigat mores"!, spusera unii mai intelepti ca noi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se face alegerea prestatorului la o asociatie de proprietari? Nanton1958 Nanton1958 Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti cum se poate face corect o procedura de achizitie, in cadrul asociatiei de proprietari(bloc), privind repararea ... (vezi toată discuția)
Achizitii servicii reparatii de catre asociatii de proprietari toni8766 toni8766 As vrea sa stiu care este modalitatea concreta prin care se contracteaza o firma de reparatii de catre asociatia de proprietari, cum se iau deciziile in ... (vezi toată discuția)
Cum poate asociatia de propietari sa angajeze o firma particulara pentru efectuarea unor lucrari de reparatii. ciocheanugigi ciocheanugigi pentru efectuarea unor lucrari de reparatii la un bloc de locuinte este necesar ca asociatia de propietari este obligata sa accepte oferta mai multor firme sau ... (vezi toată discuția)