avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 666 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... dovedirea legala pentru tagada paternitatii
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

dovedirea legala pentru tagada paternitatii

In caz de dovedire legala pentru tagada paternitatii sotiia care a mintit timp de mai multi ani ca e copilul meu si se demonstreaza prin IML ca acel copil rezultat in urma casatoriei nu este al meu i se poate cere daune morale in fata instantei.Sau mai bune zis exista o lege care condamne acest fapt? sa fie obligata la daune materiale?
Cel mai recent răspuns: suraj39arun , utilizator 19:18, 4 August 2009
bine din punct de vedere biologic nu este fiul dvs, dar in toti acesti ani in care v-ati ocupat de cresterea si educarea dansului , nu s-a stabilit o legatura afectuoasa intre dvs si acest copil ??
conteaza chiar asa de mult ca nu este fiul dvs natural ??
puteti sa spuneti cu mana pe inima ca din momentul aflarii crudului adevar , orice sentiment de afectiune vis-a-vis de copilul dvs a incetat brusc ??

daca va intereseaza partea materiala, atunci da, intr-adevar puteti intenta actiune in instanta solicitand plata unor daune morale . si ramane la aprecierea instantei
roxanel a scris:

bine din punct de vedere biologic nu este fiul dvs, dar in toti acesti ani in care v-ati ocupat de cresterea si educarea dansului , nu s-a stabilit o legatura afectuoasa intre dvs si acest copil ??
conteaza chiar asa de mult ca nu este fiul dvs natural ??
puteti sa spuneti cu mana pe inima ca din momentul aflarii crudului adevar , orice sentiment de afectiune vis-a-vis de copilul dvs a incetat brusc ??

Multumesc a-ti atins o problema importanta:copilul o sal iubesc la fel de mult si nici nu ma gandesc sal reneg dar cred ca e dreptul copilului sa stie adevarul si sa nu ma mai acuze...sau vi se pare corect sa-mi pun cenusa in cap si sa-mi acord complexe de vinovatie care nu le am?
Dumneavoastra aveti dreptul sa faceti ceea ce credeti de cuviinta....si poate este corect fata de copil sa afle adevarul. Problema..... sa-l afle intr-un mod in care sa nu se simta abandonat sau sa-l afectete puternic emotiv.
exact asa m-am gandit si eu ..multumesc mult D-na avocat 2007_rozi.Respecte si multa sanatate!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stabilire paternitate copil minor (8 ani) otiliaot1 otiliaot1 Buna ziua, v-as ruga sa ma indrumati cum pot proceda pentru a stabili paternitatea fata de fiul meu in varsta de 8 ani,Mentionez ca tatal biologic a intrerupt ... (vezi toată discuția)
Test paternitate negativ Gaby35 Gaby35 Buna ziua. Prietena mea a divortat in urma cu 6 luni de fostul sot, care acum a intentat proces pt efectuarea testului de paternitate. In cazul in care se ... (vezi toată discuția)
Negare paternitate camelia72 camelia72 Tatal constata ca fiul pe care l-a crescut, nu este fiul biologic. Baiatul are 20 de ani, este conceput in timpul casatoriei. Tatal al carui nume il poarta ... (vezi toată discuția)