Daca o persoana a fost integrata gresit in grupa a II-a de munca, avand dovezi ca apartine grupei I si a contestat in termen decizia Casei de Sector,dar Casa Municipiului nu catadicseste sa ii raspunda la acea contestatie, iar de la Casa Nationala i-au zis ca habar nu au cand i se va raspunde la petitie (dar clar peste cele 45 zile), pe care dintre Case sa o cheme in judecata? Intentioneaza sa se reprezinte singura, caci are toate actele doveditoare.
In cazul in care, sa zicem, printr-o neasteptata schimbare de atitudine, Casa Nationala i-ar rezolva problema, poate renunta la judecata?
Nu intentionez sa dau dovada de incapatanare, caci sunt aici sa ma lamuresc, nu sa demonstrez. Insa, de ce nu as chema si CNPP-ul, prin Comisie, daca a inteles sa nu raspunda? Nu cumva Municipala s-ar putea "spala pe maini", dovedind ca a inaintat contestatia si ca nu mai este de competenta/raspunderea ei soarta acestui dosar?
1. CNPP-ul- ca sa o forteze instanta sa raspunda
2. CM-ul- ca sa dea o noua decizie (rectificativa).
(Daca CNPP-ul respinge contestatia, intre timp, ramane sa ne judecam doar cu CM-ul).
Zic si eu...
1. - Daca aveti timp si nervi buni puteti da in judecata CNPP pentru ca nu v-a raspuns la contestatie dar aceasta este o cauza de contencios administrativ si nu va rezolva problema dvs.
- Eventuala castigare a procesului nu va aduce nici un beneficiu.
2. - Dvs dati in judecata Casa de Pensii a Mun. Bucuresti pentru anularea deciziei de pensie.
- Decizia de Pensie nu a fost emisa de CNPP ca sa o puteti actiona pe ea in judecata.
3. Tineti cont de ce v-a spus colega mea care este specialist in domeniu.
Nu ne intereseaza sa ne judecam cu CNPP in contencios. Ne intereseaza sa intre omul in dreptul lui firesc, pentru care a contribuit o viata.
Am inteles argumentele dvs.
Multumesc frumos tuturor pentru sprijin!
Un eventual litigiu cu C.N.P.P. nu este de competența instanței de contencios adminsitrativ. Temeiul legal al unui astfel de litigiu este art. 153, lit. f) din Legea nr. 263/2010, deci va judeca o astfel de cerere tot tribunalul și tot o secție de asigurări sociale. Niciun litigiu vizând pensia nu mai ajunge de foarte mult timp la secțiile de contencios administrativ ale instanțelor.
Puteți să chemați și C.N.P.P. în judecată, alături de casa de pensii, ca să fie obligată să vă răspundă, însă puteți la fel de bine să vă judecați doar cu casa de pensii exact pe ce doriți. În această situație C.P.M.B. nu are cum să se spele pe mâini. Faptul că a înaintat contestația dvs. Casei Naționale nu are nicio relevanță. Ea este emitentul actului care vă vatămă, deci ea trebuie să răspundă în instanță.
Moderatorii acestei rubrici din forum au dreptate. Consultati si decizia nr. 956 din 13 noiembrie 2012 prin care Curtea Constitutionala s-a pronuntat in ceea ce priveste accesul la instanta judecatoreasca a pensionarilor care au depus contestatii la CCC si nu au primit hotararea in termen de 45 de zile prevazut de lege.