avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 553 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Scoatere intretinere minim 30 de zile?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Scoatere intretinere minim 30 de zile?

Buna ziua,

Incerc sa scot de la intretinere pe fratele meu ce locuieste momentan in alta parte (90% din timp, uneori mai vine in vizita 7-10 zile lunar maxim).

Mi s-a dat o cerere de la presedintele blocului pentru adaugare/scoatere de persoane de la plata intretinerii.

Pe cerere scrie ca este valabila doar daca lipsa persoanei de la domiciliu este de "cel putin 30 de zile calendaristice".

Puteti sa imi spuneti va rog daca este legal acest lucru?

Eu stiam ca pentru ca o persoana sa fie luata in calcul la intretinere trebuie sa fie prezenta minim 15 zile la domiciliu.
Dar conform acelei note din cerere, cu toate ca prezenta este doar de 7-10 zile se aplica faptul ca nu a lipsit 30 de zile si este trecut in continuare la intretinere. Este legal?
Ultima modificare: Miercuri, 17 Februarie 2016
Tarheb, utilizator
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 06:37, 18 Februarie 2016
Revin cu un update:

Am discutat din nou cu presedintele si a spus ca ei au hotarat sa fie 30 de zile in loc de 15.

A spus ca fiindca legea respectiva spune:

(1) Comitetul executiv al asociatiei de proprietari are urmatoarele atributii:

r) stabileste cotele de participare pe persoana la cheltuielile aferente persoanelor cu
domiciliul în cladire si pentru persoanele care locuiesc temporar, minimum 15 zile pe luna;

stabileste perioada pentru care proprietarii, respectiv chiriasii, pot solicita în scris scutirea
de la plata cheltuielilor pe persoana si care trebuie sa fie de cel putin 15 zile pe luna,conform hotarârii adunarii generale;


S-a legat de partea a 2-a ca au stabilit sa fie 30 in loc de 15.

Nu inteleg. Daca prima parte spune ca o persoana trebuie sa fie la domiciliu peste 15 zile ca sa intre la intretinere, cum sa ceara minim 30 de zile pe luna lipsa ca sa NU FIE adaugata la intretinere?

Se contrazice! Adica conform la regula lor cu 30 de zile, daca un locatar lipseste 28 de zile pe luna ei il pun la intretinere, cu toate ca aceeasi lege spune ca trebuie sa fie mai mult de 15 acasa pentru a fi trecut.
Ultima modificare: Miercuri, 17 Februarie 2016
Tarheb, utilizator
Logica celor 15 zile este urmatoarea: daca stai acasa 7 zile din 30 inseamna ca restul de 23 de zile stai in alta parte unde platesti lumina, gazele, gunoiul.
Pentru a se evita principiul evitarii dublei impuneri, nu poti sa platesti si la blocul dumnavostra pentru ca stai 7 zile, si la o alta locatie.

Aici legea este cristal: 15 zile.
Orice alta discutie este rea vointa.
@Tarheb

Rationamentul presedintelui dv. este sucit deoarece textul din lege, acea parte a doua de care se leaga presedintele spune ca scutirea este pentru minim 15 zile, deci scutirea unui locatar care lipseste intre 15 si 30(31) zile.
Adica nu poti scuti pe cineva daca lipseste 7 zile pentru ca minimul este de 15 zile.
Dar poti scuti pe cineva care lipseste 28 zile sau 30 zile.

Acel cuvant "minim" sau "cel putin" nu este pentru optiunea presedintelui de a face reguli in asociatie, ci reprezinta perioada de timp de prezenta sau absenta a unui locatar din apartament.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Administratorul mi-a mai adaugat o persoana la intretinere fortat. are voie? ana-cristina ana-cristina Am avut recent o altercatie cu niste vecini care se pare ca sunt prieteni cu presedinta asociatiei de locatari. Neavand cum altfel sa se razbune, vecinii in ... (vezi toată discuția)
Atitudinea cenzorului este indreptatita? bubu19042009 bubu19042009 in perioada 23 dec 2010 - 9 ian 2011 am fost plecati din localitate intreaga familie. din acest motiv am depus o cerere de scutire a platii cheltuielilor ... (vezi toată discuția)
Reducere plata intretinere concediu gloria v. gloria v. Buna ziua, As dori sa stiu in ce conditii se poate reduce plata intretinerii pe perioada plecarii in concediu. Exista un numar minim de zile de la care ... (vezi toată discuția)