avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 496 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Acum 9 ani am născut un copil, nefiind căsătorita ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Acum 9 ani am născut un copil, nefiind căsătorita cu tatăl acestuia. Nu l-a recunoscut, dacă doresc acum recunoașterea paternității și pensie de întreținere cum trebuie să procedez?

buna seara,
acum 9 ani am nascut un copil, nefiind casatorita cu tatal acestuia. la acea vreme legea imi dadea dreptul sa-l actionez pe tata in instanta pt.recunoasterea paternitatii doar pana la implinirea varstei de 1 an a copilului. daca acum doresc recunoasterea paternitatii si pensie alimentara, cum trebuie sa procedez?
multumesc
Ultima modificare: Vineri, 10 Mai 2019
Manuela Rășină, administrator
Plătește ceva, are grija de el, are o relație?
Puteți sa faceți o înțelegere în ce privește pensia, poate accepta dacă ii ziceți asta.
Dacă îl recunoaște, va scutește de multe.
tatal nu-si asuma nicio responsabilitate. are o relatie cu copilul, dar cand vrea el, nu cand e nevoie si la fel contribuie material, de 2-3 ani , dar cu cat vrea el si cand vrea el.
nici macar la implinirea varstei de 18 ani copilul nu poate cere recunoasterea paternitatii? daca mama nu a facut-o la timp, copilul major nu o poate face?
multumesc,
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Puteti cere si acum doamna, stabilirea paternitatii in numele copilului, nu stiu de ce ati asteptat sa mai treaca 3 ani
Ultima modificare: Vineri, 10 Mai 2019
gi-jane2, moderator
Puteti cere in instanta, dar cereti-i oficial intai lui si il si puneti in intarziere privind pensia de intretinere. Poate intelege si recunoaste copilul si nu mai cheltuiti bani pe testul ADN, nu e ieftin.

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara sorana_g sorana_g buna ziua, va rog mult sa ma ajutati cu un raspuns: ce sanse am sa obtin o pensie alimentara de la tatal copilului meu, daca nu am fost niciodata casatorita cu ... (vezi toată discuția)
Imi poate lua copilul??? angell angell am 20 de ani si am o fetita de 8 luni cu un barbat casatorit, care la acel moment nu a recunoscut copilul, insa acum doreste sa faca acest lucru si de asemenea ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, in urma fostei relatii, a rezultat un copil. care ... DancuM DancuM Buna ziua, in urma fostei relatii, a rezultat un copil. Care in certificat e trecut doar pe numele meu. La tata e linie. Eu rugand in mod repetat pe tata sa ... (vezi toată discuția)