avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 864 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Acum 9 ani am născut un copil, nefiind căsătorita ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Acum 9 ani am născut un copil, nefiind căsătorita cu tatăl acestuia. Nu l-a recunoscut, dacă doresc acum recunoașterea paternității și pensie de întreținere cum trebuie să procedez?

buna seara,
acum 9 ani am nascut un copil, nefiind casatorita cu tatal acestuia. la acea vreme legea imi dadea dreptul sa-l actionez pe tata in instanta pt.recunoasterea paternitatii doar pana la implinirea varstei de 1 an a copilului. daca acum doresc recunoasterea paternitatii si pensie alimentara, cum trebuie sa procedez?
multumesc
Ultima modificare: Vineri, 10 Mai 2019
Manuela Rășină, administrator
Plătește ceva, are grija de el, are o relație?
Puteți sa faceți o înțelegere în ce privește pensia, poate accepta dacă ii ziceți asta.
Dacă îl recunoaște, va scutește de multe.
tatal nu-si asuma nicio responsabilitate. are o relatie cu copilul, dar cand vrea el, nu cand e nevoie si la fel contribuie material, de 2-3 ani , dar cu cat vrea el si cand vrea el.
nici macar la implinirea varstei de 18 ani copilul nu poate cere recunoasterea paternitatii? daca mama nu a facut-o la timp, copilul major nu o poate face?
multumesc,
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Puteti cere si acum doamna, stabilirea paternitatii in numele copilului, nu stiu de ce ati asteptat sa mai treaca 3 ani
Ultima modificare: Vineri, 10 Mai 2019
gi-jane2, moderator
Puteti cere in instanta, dar cereti-i oficial intai lui si il si puneti in intarziere privind pensia de intretinere. Poate intelege si recunoaste copilul si nu mai cheltuiti bani pe testul ADN, nu e ieftin.

Alte discuții în legătură

Poate tatal forta recunoasterea copilului? Anytudor Anytudor Sunt in luna a sasea cu un barbat cu care nu sunt casatorita si care mi-a facut o gramada de probleme de cand a aflat ca sunt gravida. Sunt foarte bucuroasa ca ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara sorana_g sorana_g buna ziua, va rog mult sa ma ajutati cu un raspuns: ce sanse am sa obtin o pensie alimentara de la tatal copilului meu, daca nu am fost niciodata casatorita cu ... (vezi toată discuția)
Testul adn pt paternitate mihaela2000 mihaela2000 Acum deschid proces de paternitate.Baietelul meu are 10 luni,se poate cere doar testul ADN fara a se mai cita martori? Nu ca nu ar fi, dar sunt prieteni comuni ... (vezi toată discuția)