avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 457 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie crestere copil 2009
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie crestere copil 2009

Buna ziua

Cat va primi o mama care va naste in decursul anului 2009 indemnizatie lunara pentru cei doi ani in care va dori sa stea acasa?
Care este noua lege?
Va multumesc

Say
Cel mai recent răspuns: Costinel Burca , Contabil 12:43, 14 Septembrie 2009
Ca sa puteti beneficia de indemnizatie trebuie ca in cele 12 luni anterioare nasterii copilului sa fi realizat venituri profesionale (in cazul dvs, sa fi incasat salariu). Ma intereseaza cum ati figurat in aceste 8 luni la angajator? In concediu fara plata, concediu medical, cum?
Ultima modificare: Miercuri, 9 Septembrie 2009
pakos, utilizator
Nu stiu exact ce a facut fosta mea sefa cert e ca vrea sa ma ajute dar sa ma interesez eu ce si cum de aceea am intrebat poate stiati vreo portita.Pana la urma o sa ma interesez tot la ea ;nu cred ca a vorbit fara sa stie ea ceva ceva .Daca am fost in concediu fara plata nu e nici o sansa nu?
Ba da, se poate. Sefa va trebui sa depuna declaratii rectificative din urma, sa plateasca contributiile angajat + angajator pe toata aceasta perioada, iar dvs veti putea beneficia de concediu pre si postnatal. Intrebam ca sa va spun concret ce trebuie facut.
Multumesc mult
raluk85 a scris:

Nu stiu exact ce a facut fosta mea sefa cert e ca vrea sa ma ajute dar sa ma interesez eu ce si cum de aceea am intrebat poate stiati vreo portita.Pana la urma o sa ma interesez tot la ea ;nu cred ca a vorbit fara sa stie ea ceva ceva .Daca am fost in concediu fara plata nu e nici o sansa nu?

Potrivit Codului Muncii , angajatorul nu va poate trimite in concediu fara plata sau CFS fara ca dumneavoastra sa fi facut o cerere in acest sens !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Problema intrare in concediu de ingrijire a copilului nr. 2 pepe5 pepe5 Buna seara! Sper ca ma adresez unde trebuie. Imi cer scuze daca am nimerit gresit! Am urmatoarea problema: sunt in concediu de crestere a primului copil ... (vezi toată discuția)
Pot beneficia de indemnizatie daca... misslucky misslucky Am lucrat din 2007 pana in nov 2011 din nov 2011 pana in iunie 2012 am fost in somaj,din iunie pana in sept 2012 am lucrat cu carte de munca si din ian 2013 ... (vezi toată discuția)
Concediu creștere copil MihaaG MihaaG Buna ziua, Va rog frumos sa ma ajutați ca nimeni nu ma lamureste concret ce este de facut. Sunt in urmatoarea situatie: Momentan sunt in concediu crestere ... (vezi toată discuția)