avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 996 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Vecinul a obturat aerisirea de la canalizare
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Vecinul a obturat aerisirea de la canalizare

Buna ziua
Am o problema cu vecinul de sus care a obturat aerisirea de la canalizare si cand trage apa la toaleta imi ia toata apa din sifon (miroase de mor) , vecinul nu vrea sub nici o forma sa isi repare problema (nu primeste pe nimeni), am vorbit si cu administratorul si zice ca nu tine de el , ce imi recomandati sa fac

Cui ma pot adresa ? Inspectoratul in constructii , disciplina in constructii ???
Administratorul chiar nu poate sa intre la ea sa vada ?

Cred ca vecinul a acoperit toata coloana cu faianta si deasta nu lasa pe nimeni , in cazul asta cum il pot forta sa isi sparga faianta sa repare problema ?

Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: achif , utilizator 11:21, 7 Martie 2016
Problema se poate rezolva cu un aerator cu membrana
[ link extern ]
achif a scris:
Cui ma pot adresa ? Inspectoratul in constructii , disciplina in constructii ???

Va adresati presedintelui asociatiei. Daca nu se rezolva, va adresati Serviciului de urbanism din cadrul Politiei locale. Acest serviciu este in subordinea primariei si verifica la sesizare orice modificarea adusa constructiilor sau instalatiilor.
Cred ca vecinul a acoperit toata coloana cu faianta si deasta nu lasa pe nimeni , in cazul asta cum il pot forta sa isi sparga faianta sa repare problema ?

Da, este posibil sa fi taiat coloana la nivelul apartamentului sau si sa o fi astupat. Dar impreuna cu administratorul sau un instalator va puteti urca pe terasa si acolo o sa gasiti coloana de aerisire. Introduceti un rac sau o ranga metalica pe acea coloana si vedeti daca se opreste undeva. In cazul in care vecinul dumneavoastra a taiat coloana si a astupat, azugravit tavanu... o sa i se sparga sapa turnata acolo si o sa aiba aerisire naturala spre cer pana o sa repuna coloana in functiune.

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Mai aveti o varianta:
tot de pe acoperis turnati multa apa pe teava de canalizare (aerisirea anti-vid), daca este posibil cu furtunul. Daca teava are continuitate, nu este nicio problema, se va duce pe canalizare; daca teava a fost retezata, vecinul va avea parte de o surpriza...
Ultima modificare: Marți, 1 Martie 2016
DinuX, utilizator
Am adus un domn cu o soparla dar se pare ca am o problema mai mare acum , pare ca s-a desfundat teava dar a ramas blocata , se pare ca a rupt o bucata de teava exact la mine ca am bucati mici de metal pe jos (am inchis cu faianta teva de sus pona jos unde are o gura mica)

Acum ce pot sa fac sa inchid cu faianta de jos pana sus desi e teava gaurita ?
Sa vad daca curge apa jos la mine ?

Nu stiu ce sa mai fac , accept orice sfat
Inteleg ca ati inchis cu faianta teava de sus pana jos si acum vreti sa inchideti de jos pana sus?! Ce intelegeti prin "am inchis cu faianta teava"?
Soparla a fost bagata pe la Dumneavoastra sau de pe acoperis?
Daca scurgerea e sparta, trebuie reparata sau inlocuita...

Alte discuții în legătură

Administratorul asociatiei refuza reparatie coloana ciresel ciresel buna dimineata! o intrebare,va rog. Din cauza apei firbinti,teava de la scurgere din bucatarie,s a indoit,s a scurtat si apoi a iesit din imbinare ,fix de ... (vezi toată discuția)
Cine achita daunele din apartamentele locatarilor? nofret nofret Daca se sparge teava de apa rece ori calda din peretele de la baie, stiu ca eventualele costuri pentru inlocuirea acesteia revine administratiei de ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! stau la bloc,iar sub mine s-a mutat recent o persoana ... Ana-maria11 Ana-maria11 Buna ziua! Stau la bloc,iar sub mine s-a mutat recent o persoana care s-a apucat de renovari. A constatat ca de la tevile de scurgere ce vin din apartamentul ... (vezi toată discuția)