avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 581 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... uzucapiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

uzucapiune

Cand se poate folosi aceasta hotarare/lege, in ce conditii?
Cel mai recent răspuns: ddena , utilizator 09:15, 6 Martie 2016
D-voastra spuneti ca am obtinut o hotarare judecatoteasca definitiva cu privire la ce am cerut.Adica, atunci cand cumperi un bun ce poti cere decat sa ti-l insusesti sa fie al tau, cumpar paine, e a mea si o mananc, nu poate veni nimeni sa mi-o ia din mana sau sa o mai ceara dupa ce am cumparat-o eu.Cu atat mai mult cu cat o instanta si-a dat viza de definitiva si irevocabila.
ddena a scris:
[...], nu poate veni nimeni sa mi-o ia din mana sau sa o mai ceara dupa ce am cumparat-o eu.Cu atat mai mult cu cat o instanta si-a dat viza de definitiva si irevocabila.

Tocmai, ca asta este esenta actiunii in revendicare (de ce-i spune in revendicare?), ca poate veni unul si poate pretinde proprietatea asupra bunului dvs.

p.s. in plus este o mare diferenta intre bunurile mobile (ex painea dvs.) si bunurile imobile, caci daca in cazul bunurilor mobile de cele mai multe ori posesia valoreaza proprietate, cu bunurile imobile treaba sta un pic altfel (nu mai intru in detalii, dar ati inteles dvs.)
Ultima modificare: Joi, 25 Februarie 2016
trandafir2, moderator
Bine sigur aveti pregatirea si experienta in domeniu.Revin la prima intrebare, se poate folosi in acest caz faptul ca de 32 de ani terenul a fost folosit de aceeasi persoana ca mi l-a vandut mie si eu il folosesc de 8 ani, deci uzucapiunea?multumesc
As aprecia foarte mult daca cineva imi poate raspunde la aceasta intrebare.Avand in vedere ca fostul proprietar a cumparat terenul in 1976 si la folosit 32 ani pana mi l-a vandut mie in 2008 si de atunci il folosesc eu, uzucapiunea poate fi invocata?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Uzucapiune 30 de ani teren bucuresti tibors tibors Mai exista cale de atac dupa pronuntarea unei Hotarari de catre I.C.C.J. Bucuresti hotarare care imi este favorabila ca proprietar al terenului ? Deja se ... (vezi toată discuția)
Redeschiderea unui proces la o instanta inferioara celei care a dat o hotarare definitiva si irevocabila. FARKAS TRAIAN IOSIF FARKAS TRAIAN IOSIF Buna ziua. In urma unui proces care a trecut pe la mai multe instante, judecatorie, tribunal, curte de apel, a durat 8 ani, timp in care au fost inlocuiti 13 ... (vezi toată discuția)
Anularea titlului de proprietate anaung anaung bunica mea a locuit pana in 1976 intr-un catun din marginea satului in care locuieeste acum. In 1976, primaria de la acea data a decis sa desfiinteze acel ... (vezi toată discuția)