Buna ziua, sunt nou pe acest formu dar sper sa ma puteti ajunta pentru ca am o mica nelamurire in legatura cu un accident pe care l-au avut parinitii mei de mai bine de un an . In data de 24.06.2008 au fost accidentati de un alt autoturism ,mama a stat internata in spital 12 zile + concediu medical in jur de 40 de zile.Am primit o singura despagubire din partea asigurarii pentru masina care a fost subevaluata. Nu ne-am "impacat" cu cel vinovat si am asteptat sa se deschida un proces . Doar ca deja a trecut mai bine de un an si nu s-a intamplat. Sper sa ma puteti sfatui .
da,a fost la medicul legist.nu stim daca l-a depus acesta.are toate actele de spitalizare ,analize . acesta a fost chemat la politie si trimis sa se impace cu noi.de aici nu mai stim nimic
Sunt foarte importante 2 aspecte :
1. In certificatul Medico legal (nu spitalizare, nu concediu medical) cate zile de ingrijiri medicale are mama dv ? Daca are peste 60 de zile actiunea penala se pune in miscare din oficiu daca are sub 60 de zile actiunea penala se pune in miscare numai la plangerea prealabila a persoanei vatamate
2. Mama dv. a formulat o asemenea plangere, impotriva autorului accidentului ?
Ptr ca se poate, ca mama dv sa nu fi depus aceasta plangere, de moment ce politistul va spus sa va impacatii
60 de zile de ingrijiri medicale, aceste zile se stabilesc exclusiv de medicul legist (in stabilirea lor se tine cont de vatamari si de zilele efective de care o persoana are nevoie ptr as reveni )
Deci, dupa accident a fost intocmit un proces verbal de constatare a accidentului, politistul i-a luat mamei dv o declaratie, aici e partea cea mai importanta in declaratia aceea mama dv a specificat literalmente faptul ca doreste sa formuleze plangere penala impotriva faptuitorului X, care a provocat accidentul ? Sau a precizat doar faptul ca doreste daune ?
Accident cu victima
tontonel
Buna ziua,
Am avut un accident rutier cu victima. Victima a avut certificat pentru 1-2 zile ingrijiri medicale, fara spitalizare (a avut cateva contuzii). ... (vezi toată discuția)