avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1407 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Plati datorii furnizori
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Plati datorii furnizori

Buna ziua,


In cadrul Adunarii Generale s-au luat urmatoarele decizii:
- bugetul de cheltuieli pentru: presedinte: 100 lei/luna; lucrari ce nu necesita convocarea AG: 1000 lei; cenzor: 450 lei, buget firma curatenie: 2350 lei, etc
- numirea presedintelui si a comitetului executiv (intre cei care au ales au fost si locatari ai aceluiasi apartament sot/sotie/ fiu/ fiica, in total aproximativ 40 persoane din cele 320 de apartamente iar durata mandatului nu s-a specificat)
- crearea unui fond pentru plata datoriilor la furnizori;
- despartirea asociatiei in 4 asociatii, pe scari de bloc;
- actionarea in instanta in vederea recuperarii prejudiciului creat de fostul administrator prin delapidare: a avut loc un proces intre unul dintre locatari si respectivul administrator, in care administratorul si-a recunoscut vina, insa a dus la judecatorie un tabel de semnaturi (fara stirea a 75% dintre locatari, tabelul fiind intocmit in alte scopuri) si s-a declarat faptul ca Asociatia nu se constituie parte civila in acest proces si nu are pretentii la suma delapidata.

Intrebari:

- Presedintele si comitetul au fost alesi corect?
- Este legal sa soliciti locatarilor plata unor bani (crearea unui fond pentru plata datoriilor la furnizori) fara ca mai intai, sa demonstrezi concret prin documente asumate de administratie si apoi sa anunti locatarii prin hartie scrisa, care sunt sumele ce trebuie platite catre fiecare furnizor in parte si care este graficul de esalonare pentru aceste sume? Mentionez faptul ca suma a fost una fixa pentru toti locatarii, nu s-a tinut cont nici de numaru de persoane, nici de cota parte indiviza, nici de cota de intretinere lunara, in bloc fiind apartamente cu 2 camere si garsoniere cf 2. Cum este legal: aceste sume sa fie trecute ca rubrica in lista de intretinere sau sa se faca o chitanta separata? In cazul in care un locatar ar dori sa achite acest fond pe tot anul, cum se poate proceda?

In speranta unui raspuns sau macar o opinie din partea unui specialist sau a unei persoane care s-a confruntat cu o astfel de situatie,

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: DanAlyna , utilizator 17:55, 22 Februarie 2016
Va multumesc foarte mult pentru raspunsuri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Diferente apa calda/apa rece DanAlyna DanAlyna Buna ziua, Pe lista de plata a cotelor de contributie la cheltuielile AP a aparut la rubrica Cheltuieli pe cota parte indiviza, subrubrica \"Diferente apa ... (vezi toată discuția)
Fond de rulment folosit in alte scopuri so2ro so2ro Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un raspuns. Ca in orice asociatie care se respecta, si unde locuiesc eu s-a incasat fond de rulment de la locatari . In ... (vezi toată discuția)
Tot fond redresare robert1958 robert1958 Pe scurt, Cex al Asociatiei de Proprietari a decis constituirea unui \"fond de redresare\" in vederea stingerii unui debit catre o firma de administrare care a ... (vezi toată discuția)