avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 916 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... cim program inegal/luna
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

cim program inegal/luna

Buna ziua,
Trebuie sa fac un contract de munca cu 40 ore/ziluna/inegal?
Ce anume trebuie sa mentionez in mod special in contractul de munca? multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:45, 20 Iulie 2016
eu cred ca este program inegal, pentru ca durata muncii va fi de 40 ore/ luna si poate lucra in intervalul mentionat 6-22.00, 40 ore/luna, ore/zi , de luni -vineri.

programul individualizat- cu program flexibil insemna altceva , vezi art 118,119,112,114 din Codul MUNCII.
Multumesc.
ELENA2009 a scris:

eu cred ca este program inegal, pentru ca durata muncii va fi de 40 ore/ luna si poate lucra in intervalul mentionat 6-22.00, 40 ore/luna, ore/zi , de luni -vineri.

Saru-mana, daca sunteti convinsa ca asa este, atunci asa este, cum spuneti dvs., insa nu pot sa nu va aduc spre informare (ca fapt divers) ca:
1) Autori (doctrinari consacrati) vad lucrurile altfel - luati Athanasiu, Volonciu, Ticlea, Galca (sigur ati auzit de ei) si verificati;
2) Ce vreti dvs. sa faceti cu alea 40 ore/luna, fara a specifica exact orele in care se desfasoara activitatea, va genera la primul control de la ITM, reconsiderarea duratei de munca la 8 ore/zi, conform unei norme intregi, pentru ca solutiile gen cea data de dvs. apar exact in situatia in care angajatorul vrea sa eludeze legea, in sensul ca vezi doamne salariatul are un program asa de "inegal" incat el poate fi oricand, la orice ora, in orice interval de timp (6.oo-22.oo) la munca, desi in CIM ii apar doar 40 ore/luna.
Nu, nu ...nu se poate asa ceva :belay: Trebuie sa treceti in cim, exact cele 40 de ore din luna cand se lucreaza. S-a desteptat si legiuitorul si ITM-ul (si nu au descoperit roata de ieri de azi), iar gogoasa dvs. nu are fundament legal. Sincer, no offence.
Am inteles opinia dvs. si a autorilor mentionati , insa in acest caz lucrUrile sunt chiar reale, angajatii respectivi vor munci doar 40 ore /luna, sunt fara functie de baza, acesta e specificul activitatii, e nevoie de ei doar cateva ore pe luna insa nu stim de la inceput care va fi programul.
Va exista un pontaj pe baza caruia se va face plata salariului astfel incat sa dovedim orele lucrate. Legiutorul trebuie sa caute problemele acolo unde exista cu adevarat ,nu sa le inventeze acolo unde angajatorul e corect si vrea sa plateasca taxe la stat.
Va multumesc pentru opinia dvs. si pentru raspunsul promt.
Eu va sugerez sa va adresati Inspectiei Muncii pentru a va comunica un punct de vedere asupra situatiei dvs.
In acest caz, puteti arata si ITM-ului ce solutie v-a dat forul ierarhic superior.
Buna ziua, si eu sunt in situatia dumneavoastra. Am angajati, cu timp de lucru inegal, care nu stiu cum sa-l repartizez, fiindca acest lucru se schimba de la saptamana la saptamana. Ati gasit intre timp vreo solutie viabila?

Alte discuții în legătură

Contract cu timp de lucru partial in weekend nive nive buna ziua, as dori sa stiu cum completez un cim pe per determinata 6 luni si timp de lucru partial in weekend. am inteles ca se poate lucra 11 h sambata 12 ... (vezi toată discuția)
Durata muncii cim ClaudiaPlaton ClaudiaPlaton Buna ziua. Conform noului format al contractului individual de munca, va rog sa imi spuneti daca este corecta formularea aceasta la Durata muncii: \"O normă ... (vezi toată discuția)
Repaus saptamanal dan197 dan197 Buna ziua. Am o societate care are ca obiect de activitate fitness si intretinere coirporala. Programul centrului este urmatorul\' L-V- 08.00-22.00 S- ... (vezi toată discuția)