avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 688 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... cim program inegal/luna
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

cim program inegal/luna

Buna ziua,
Trebuie sa fac un contract de munca cu 40 ore/ziluna/inegal?
Ce anume trebuie sa mentionez in mod special in contractul de munca? multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:45, 20 Iulie 2016
Cum se schimba de la saptamana la saptamana ?
În sensul ca nu pot spune clar ca luni face 2 ore de la ora... la ora...., marti 4 ore de la.... la.... Iar acest lucru se poate schimba de la saptamana la saptamana. E vorba de niste lectori, care in functie de cursurile care se organizeaza, daca se organizeaza, vor presta munca sau nu.
În cazul asta nu stiu ce formula sa gasesc ca sa nu fiu nici acuzata ca vreau sa incalc legea. Se va face desigur pontajul, dar conform Codului muncii eu trebuie sa precizez cel putin in ROI repartizarea orelor de munca
Din cate inteleg este activitate didactica,in acest caz puteti preciza in contractul de munca la clauza privind repartizarea programului de lucru:

a).Repartizarea programului de lucru se face conform orarului de funcţionare al unităţii

b) .Programul de lucru se poate modifica în condiţiile regulamentului intern/contractului colectiv de muncă aplicabil
Ultima modificare: Miercuri, 20 Iulie 2016
ContSters391349, utilizator
katrin a scris:

......
În cazul asta nu stiu ce formula sa gasesc ca sa nu fiu nici acuzata ca vreau sa incalc legea. Se va face desigur pontajul, dar conform Codului muncii eu trebuie sa precizez cel putin in ROI repartizarea orelor de munca

Nu aveti cum sa fiti acuzata de incalcarea legii , daca in c.i.m/in reg.intern veti mentiona ca repartizarea programului de munca este in functie de programarea orelor de curs respective, fara a se depasi durata timpului de munca mentionat in c.i.m.
Atata timp cat in contractul individual de munca veti preciza :

H.Durata muncii

Norma didactică( inscrieti nr total de ore )
Un post didactic de lector

a) Repartizarea programului de lucru se face conform orarului de funcţionare al unităţii şcolare.
b) Programul de lucru se poate modifica în condiţiile regulamentului intern/contractului colectiv de muncă aplicabil

Nu aveti nicio problema cu incalcarea legislatiei, pt ca este vorba despre o activitate didactica,singura grija va fi sa existe graficul saptamanal de lucru(orar)intocmit si sa nu se depaseasca nr total de ore specificat in cim !
Ultima modificare: Miercuri, 20 Iulie 2016
ContSters391349, utilizator

Alte discuții în legătură

Contract cu timp de lucru partial in weekend nive nive buna ziua, as dori sa stiu cum completez un cim pe per determinata 6 luni si timp de lucru partial in weekend. am inteles ca se poate lucra 11 h sambata 12 ... (vezi toată discuția)
Durata muncii cim ClaudiaPlaton ClaudiaPlaton Buna ziua. Conform noului format al contractului individual de munca, va rog sa imi spuneti daca este corecta formularea aceasta la Durata muncii: \"O normă ... (vezi toată discuția)
Repaus saptamanal dan197 dan197 Buna ziua. Am o societate care are ca obiect de activitate fitness si intretinere coirporala. Programul centrului este urmatorul\' L-V- 08.00-22.00 S- ... (vezi toată discuția)