avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 863 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... implicatii in cazul urmaririi penale
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

implicatii in cazul urmaririi penale

Buna seara!
Acum 2 ani mi s-a facut o plangere penala pentru o multime de infractiuni pe care nu le-am comis niciodata doar din rea-credinta si pentru faptul ca la mijloc exista un civil cu evacuare si pretentii.
S-a efectuat cercetarea penala si s-a dispus NUP.
Respectivii, niste escroci care au stat in carca asociatiei de proprietari aproape 9 ani fara sa-si plateasca datoriile, au facut plangere impotriva acestei rezolutii.
S-a judecat fara ca eu sa am habar si s-a mentinut solutia data de procuror si in instanta de fond.
Acestia nu se lasa si fac recurs unde obtin casarea sentintei de fond , dosarul fiind trimis la rejudecare.
Aici aflu eu de existenta acestui dosar printr-o citatie care a ajuns la mine. (probabil ca petentii urmareau posta si-mi luau totul de la cutia la care n-am avut cheie niciodata!)
Ma duc la arhiva, xeroxez dosarul integral sa vad despre ce e vorba.
Nu mica mi-a fost mirarea cand am constatat ca la dosar nu exista absolut nicio proba care sa ma invinuiasca pe mine!
Este oare posibil ca un complet format din 3 judecatori sa dea o asemenea hotarare far sa verifice probele inexistente, dealtfel, ci numai pe baza plangerilor si concluziilor in care se indica probe explicit dar care nici nu exista?
Ma prezint la judecare, mi se aproba inscrisurile, mi se cere o adresa din partea asociatiei pe care am si depus-o si... stupoare!!!
Nimeni nu s-a uitat pe ele! Nici macar nu stiau ce am depus dar nici n-au avut curiozitatea sa afle.
Au ascultat doar minciunile si acuzatiile acestor escroci.
A ramas in pronuntare peste o saptamana incepand de azi.
Am inteles ca pot depune la dosar concluzii scrise dar n-am inteles cand pot s-o fac.
Nu m-ar deranja o urmarire penala mai ales ca prin aceasta eu sper sa-i demasc pe acesti escroci doar ca as dori sa stiu care sunt implicatiile in acest caz.
Adica, daca eu sunt de acord cu inceperea urmaririi penale, cum s-ar rasfrange acest lucru asupra situatiei mele?
Mi-ar putea afecta acest lucru imaginea sau cazierul?
Va rog sa ma ajutati cu un raspuns!
Cel mai recent răspuns: mirelastc , utilizator 15:25, 5 August 2009
Asta n-ar fi o problema!
Am auzit de situatii cand s-a pus sechestru pe apartamente sau conturi, diverse ...
Am 3 copii si n-as vrea sa le pun in pericol linistea sau siguranta printr-o hotarare pripita.
Eu am ce pierde, am o casa, o masina, un serviciu bun si o situatie sociala multumitoare in timp ce ei stau intr-un apartament de stat, pe care nici macar nu l-au zugravit in peste 25 de ani, nu au absolut nicio proprietate, nici macar bunuri mobile. Tot ce produc, se duce pe bautura.
Adica orice cheltuieli as face, indiferent cat as castiga in instanta, o sa raman doar cu satisfactia pentru ca stiu ca n-am sa vad un ban de la ei, sunt prea versati in a se eschiva de la orice plata.
Asta e!
In situatia data,nu mai poate fi vorba de urmarire penala.Urmarirea penala se efectueaza de procuror.Dvs.va aflati acum la instanta de fond.Mergeti si uitati-va in dosar si vedeti motivul pentru care dosarul a fost trimis la fond,ratiunea judecatorilor pentru care s-a ales aceasta solutie.Poate fi vorba de un viciu de procedura.Oricum ar fi nu putem doar sa mergem pe presupuneri.In ceea ce priveste conluziile si precizarile scrise,o puteti face pana in ziua termenului de judecata.
Din pacate, este vorba de o decizie fara consultarea dosarului.
Petentii sunt asa de convingatori, probabil, cand indica probele(repet, care nu exista la dosar) incat instanta cred ca nu a gandit ca cineva poate sa minta la acest mod si a decis ca si cum acele probe, pe care nu le-au verificat, ar exista.
De unde trag concluzia ca daca n-ai bani sa-ti angajezi avocati versati, poti sa ajungi si la puscarie.
Exista posibilitatea sa-i dau in judecata pe cei trei judecatori pentru aceste motive? In fond, este vorba de neglijenta in serviciu cu urmari posibil grave,nu?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cale de atac mirelastc mirelastc Buna seara! Este vorba despre un proces \"plangere impotriva rezolutiilor....\" in care am fost reclamata pentru mai multe infractiuni (den. calomnioasa) si ... (vezi toată discuția)
Rejudecarea cauzei a persoanei care a lipsit la judecata dar care nu a fost extradata, ci s-a prezentat singura in tara CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Rejudecarea cauzei a persoanei care a lipsit la judecata dar care nu a fost extradata, ci s-a prezentat singura in tara, nu este prevazuta de prevederile art. ... (vezi toată discuția)
Recurs.nulitate recurs. nedepunerea de concluzii scrise de catre avocat pe recurs ContSters267790 ContSters267790 am exercitat recurs la o decizie din apel. la primiul termen instanta din oficiu a invocat si prorogat discutia pe exceptia nulitatii recursului cum ca ... (vezi toată discuția)