avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 828 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Timp liber şi ocupaţii cu care ... Maxime, aforisme, cugetari....proprii
Discuție deschisă în Timp liber şi ocupaţii cu care îl putem umple

Maxime, aforisme, cugetari....proprii

Nu intotdeauna stiu ce vreau, dar stiu sigur ceea ce nu vreau...

Sclavagismul Epocii Moderne are mai multe denumiri
Ultima modificare: Marți, 4 August 2009
ContSters98240, utilizator
SILVANAA90 a scris:

Aceasta este definitia...oficiala,dar raportata la "tema "noastra....trebuie sa ma gindesc...dar oare voi gasi raspunsul corect :-/?

M-am referit la exprimarea sub forma a doua afirmatii, contradictorii din punct de vedere rational, dar adevarate si egale , ce trebuie sa fie afirmate simultan ca fiind corecte. :)
Se spune ca familia nu poti sa ti-o alegi,prietenii..Da!

In comunitatea virtuala, te poti manifesta mult mai lejer decit in cea reala!.

Rubinul este asociat cu pasiunea...piatra pasiunii.

:bow: Silvana, frumoasa asociere...
In acele momente triste, pe care viata vi le rezerva, ganditi-va, ca toata lumea asta mica o puteti imbratisa - pentru ca, la urma urmei, trebuie sa recunoasteti, e o lume mica, mica... si nimic mai mult ...

:luck:
Ultima modificare: Sâmbătă, 5 Martie 2011
ContSters167247, utilizator
opheli_desdemona a scris:

M-am referit la exprimarea sub forma a doua afirmatii, contradictorii din punct de vedere rational, dar adevarate si egale , ce trebuie sa fie afirmate simultan ca fiind corecte. :)

:yes: Antinomie provine din greaca anti (impotriva) plus nomos (lege, regula). La fel cum anomia e lipsa legilor, antinomia e contradictia dintre doua reguli. Partea cu "aparent insolubila" din DEX e o aiureala originala a Academiei Romane. Cand Kant (dragul de el:kissing:) scrie despre antinomii, spune chiar ca sunt insolubile, nu ca ar fi "aparent" insolubile.

Si spusele:

Nu orice slogan e o maxima.

Nici originalitatea nu mai e ce-a fost odata.
A sta pe ganduri nu inseamna a sta degeaba.
E o mini-maxima, sau poate doar o constatare.

Alte discuții în legătură

Poti iubi, romantic vorbind, doua persoane in acelasi timp? Flavyta Flavyta Am o pasiune pentru scris, si in ultima vreme, mi s-a conturat o ideea destul de buna, dupa parerea mea, dar care poate fi extrem de discutabila: poti iubi ... (vezi toată discuția)
Maxime in limba romana. ContSters98251 ContSters98251 Fericirea nu este nimic decat sanatate buna si o memorie proasta. Albert Schweitzer (vezi toată discuția)
Povesti cu talc / cu morala. sfaturi pentru viata si altele pe tema. ContSters122354 ContSters122354 Învaţă de la ape să ai statornic drum; Învaţă de la flăcări că totu-i numai scrum; Învaţă de la umbra să taci şi să veghezi; Învaţă de ... (vezi toată discuția)