avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1126 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Timp liber şi ocupaţii cu care ... Maxime, aforisme, cugetari....proprii
Discuție deschisă în Timp liber şi ocupaţii cu care îl putem umple

Maxime, aforisme, cugetari....proprii

Nu intotdeauna stiu ce vreau, dar stiu sigur ceea ce nu vreau...

Sclavagismul Epocii Moderne are mai multe denumiri
Ultima modificare: Marți, 4 August 2009
ContSters98240, utilizator
emma_woodhouse a scris:

Bine v-am regasit , @nucu.:bow:

Excelenta combinatie ati reusit.

Casa de lemn , din lemn de brad
C-o scara ce in cer ma duce
Ca sa mi-o fac din turta dulce ...
:slap:
Si-n curtea ei fara-de-gard,
Sa-astept copii sa se culce
Pentru a pleca spre alt hazard
(Forumul Avocatnet:love2:)

"Sa nu marturisesti stramb impotriva aproapelui tau." Este o realitate obiectiva , sau este o afirmație prin care se denatureaza în mod intenționat adevarul?
:luck:
shishiza a scris:

"Sa nu marturisesti stramb impotriva aproapelui tau." Este o realitate obiectiva , sau este o afirmație prin care se denatureaza în mod intenționat adevarul?
:luck:

@shisiza, pentru o clipa am crezut ca ati creat o maxima.
De fapt dvs. redati a IX-a porunca din Decalog.
Exista insa un adevar partial in orice .Un adevar absolut nu va fi nimeni capabil sa-l spuna sau sa-l marturiseasca.
Marturisire...marturisirea imi suna prea juridic.
Aproapele? cine decide care este aproapele nostru?
Adevarul poate fi denaturat si neintentionat( adica fara intentia directa de induce in eroare)
Daca eu afirma ca sunt o anumita persoana , aveti putinta de a verifica daca sunt sau nu acea persoana? Daca dvs. care pentru mine sunteti ceea ce vad , un nick -name , de unde stiu eu cat de des spuneti adevarul sau de cate ori omiteti sa-l spuneti?
Sunt cei de aici apropiatii dvs.? daca da in ce masura? va spun eu, intr-o infima masura, fiindca niciodata probabil nu veti fi pentru ei decat shishiza.
Iar mie imi e egal daca shishiza spune sau nu adevarul complet.De ce? pentru ca orice ar spune eu imi rezerv dreptul de a avea indoieli atunci cand consider
Marturisirea pura o facem in fata aproapelui, da, cu conditia sa ne aflam in fata aproapelui.
De regula oamenii fac o marturisire atunci cand merg la confesiune.
Si eventual atunci cand depun ca martori.
adevarul, din punctul meu de vedere este de doua feluri:
-adevar cert, palpabil si
-adevar ideologic(filozofic, teologic) ce tine de crezul fiecaruia

Exemplu de adevar cert: am fost la locul accidentului...nu pot spune ca am fost in alta parte, asi minti.
Exemplu de adevar ideologic: pedeapsa la copii. Unii spun ca este buna si ajuta la educatie, altii spun ca afecteaza in mod negativ psihicul copilului. Adevarul exista in amandoua variantele, depinde de noi de care parte ne agatam. Pentru mine cele doua opinii sunt extremele unui singur adevar, adica cele doua fete ale aceleiasi monede. Problema este ca de aici, de la acest adevar ideologic, se isca multe conflicte, unele care duc chiar la razboaie si crima.

Adevarul cert este cel care ne formeaza ca omeni cinstiti, drepti. La acesta se refera porunca sa nu marturisesti stramb impotriva aproapelui
In ceea ce priveste adevarul ideologic, de exemplu cu privire la existenta lui Dumnezeu ni se spune crede si nu cerceta.

lorelayold76 a scris:

In ceea ce priveste adevarul ideologic, de exemplu cu privire la existenta lui Dumnezeu ni se spune crede si nu cerceta.

Printr-un adevar cert, palpabil (presupun ca si explicatia logica poate fi un "organ de palpare") cum s-ar putea decripta ideologicul "crede si nu cerceta"?
Sau adevarul nu poate fi constatat/recunoscut in intregul sau ci numai prin laturile sale "clasificate" ??
Ultima modificare: Luni, 7 Martie 2011
nucu$, utilizator

Alte discuții în legătură

Poti iubi, romantic vorbind, doua persoane in acelasi timp? Flavyta Flavyta Am o pasiune pentru scris, si in ultima vreme, mi s-a conturat o ideea destul de buna, dupa parerea mea, dar care poate fi extrem de discutabila: poti iubi ... (vezi toată discuția)
Povesti cu talc / cu morala. sfaturi pentru viata si altele pe tema. ContSters122354 ContSters122354 Învaţă de la ape să ai statornic drum; Învaţă de la flăcări că totu-i numai scrum; Învaţă de la umbra să taci şi să veghezi; Învaţă de ... (vezi toată discuția)
Maxime in limba romana. ContSters98251 ContSters98251 Fericirea nu este nimic decat sanatate buna si o memorie proasta. Albert Schweitzer (vezi toată discuția)