avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1137 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Timp liber şi ocupaţii cu care ... Maxime, aforisme, cugetari....proprii
Discuție deschisă în Timp liber şi ocupaţii cu care îl putem umple

Maxime, aforisme, cugetari....proprii

Nu intotdeauna stiu ce vreau, dar stiu sigur ceea ce nu vreau...

Sclavagismul Epocii Moderne are mai multe denumiri
Ultima modificare: Marți, 4 August 2009
ContSters98240, utilizator
Ooof adevarurile astea! #-o
Cred ca este greu de explicat ce inseamna adevarul, fiecare il simtim intr-o forma sau alta, de multe ori il ignoram si acceptam placerea comuna, cea sociala (exemplu moda). Chiar ma distrez pe seama mea cand imbrac o haina la moda si incep sa intreb "Cum imi sta?" Eu simt ca nu imi vine bine, dar ignor si ma agat de expresia celor din jur "Ce haina frumoasa!" (nu "Ce frumos iti sta"). De multe ori acceptam adevarul care ne convine si din care poate castigam ceva la propriu (bani, atentie, faima etc.) ceva ce sa ne maguleasca egoismul, trufia, mandria.

Dar sa lasam lectia despre adevar pentru alta ocazie si sa va spun si eu o maxima personala, preferata mea.

"Priveste-ti trecutul ca sa-ti intelegi viitorul si sa traiesti prezentul"

Daca stiti pe cineva care a mai spus acest lucru, va rog sa imi spuneti si mie...recunosc ca nu am prea citit carti din domeniu, :"> tot ce va spun sunt pareri personale nascute din experientele avute, din studiul facut zi de zi observand societatea si natura.

O zi buna tuturor si La Multi Ani cu ocazia zilei de 8 Martie.

:vishenka:
Ultima modificare: Marți, 8 Martie 2011
lorelayold76, utilizator
@lorelaylold: Priveste-ti trecutul ca sa-ti intelegi viitorul si sa traiesti prezentul".

Probabil ca ideea a aceasta a circulat prin multe minti, insa probabil ca doar dvs. ati spus-o in aceasta forma.
Eu as spune( desi nu sunt convinsa ca nu plagiez pe cineva) , ca:
Trecutul nu-l mai poti schimba , insa priveste-ti viitorul, ca sa stii cum sa-ti traiesti prezentul...:hm:

Asta ( prima) e o constatare ( sigur nu doar mea).Meritul meu e doar de a o scrie:
Fericirea nu are limite.Nefericirea da.

Orice critic isi gaseste criticul...

Daca tacerea ar fi de aur, toti oamenii ar dori sa se fi nascut muti.

O femeie singura e asemenea unei barci fara vaslas.:hm:

Soarele care se iveste de dupa furtuna e mai stralucitor decat cel de dinainte.

Intotdeauna urmatoarea iubire e cea mai mare....

etc.

Omul este singura fiinta virtuala..( nu-mi apartine, dar imi place tare mult)

P.S.
Un vechi prieten scria uneori ceea ce el numea aforisme.erau insa simple constatari.Eu le-am numit , glumind ,,afonisme".
Cam asa le numesc si pe ale mele.Inainte de a o face altcineva.:bow:

Ultima modificare: Miercuri, 9 Martie 2011
ContSters181996, utilizator
Parafraze directe::training:
emma_woodhouse a scris:

@lorelaylold: Priveste-ti trecutul ca sa-ti intelegi viitorul si sa traiesti prezentul".

Probabil ca ideea a aceasta a circulat prin multe minti, insa probabil ca doar dvs. ati spus-o in aceasta forma.
Eu as spune( desi nu sunt convinsa ca nu plagiez pe cineva) , ca:
Trecutul nu-l mai poti schimba , insa priveste-ti viitorul, ca sa stii cum sa-ti traiesti prezentul...:hm:

Asta ( prima) e o constatare ( sigur nu doar mea).Meritul meu e doar de a o scrie:
Fericirea nu are limite.Nefericirea da. Desi se exclama invers:Sunt fericit pana la limita!:yeah: si M-a cuprins o nefericire fara limite! :((
Orice critic isi gaseste criticul...Te-am cautat - ne-ai gasit =D>:foottap::acute::foottap:

Daca tacerea ar fi de aur, toti oamenii ar dori sa se fi nascut muti. Dar s-ar fi dezvoltat mimica :strambatura: si s-ar fi descoperit proteze mai demult :hm:

O femeie singura e asemenea unei barci fara vaslas =>Ca sa ajungi la barca, trebuie sa stii sa inoti:dance3:
Soarele care se iveste de dupa furtuna e mai stralucitor decat cel de dinainte.
Aici dovada e avatarul ..cuiva..!!(era cernit si acum radiaza!:happy: )

Intotdeauna urmatoarea iubire e cea mai mare....Inseamna ca ultima iubire este cea mai mare?:-/:love::-/=D>=D>:kissing:

etc.

P.S.
Un vechi prieten scria uneori ceea ce el numea aforisme.erau insa simple constatari.Eu le-am numit , glumind ,,afonisme".
Cam asa le numesc si pe ale mele.Inainte de a o face altcineva.:bow:
nucu$, utilizator
@ Nucu, parafraze ...sau directe de dreapta? :-/
(scuze pentru off topic...nu stiu cui)

Acum observ completarile :">

Ok. . mici comentarii.Nu ca nu ati avea dreptate.
Fericirea poate exista pana oriunde ...asta vroiam sa spun, ca niciodata nu s-ar putea plange cineva ca e prea MULT.Insa , in cazul nefericirii, oricine ar vrea sa spuna stop:hm:
Cat priveste critica..vroiam sa spun ca fiecare suntem susceptibili de a fi criticati( si bine ne fac ...criticii).
Dar nu eu v-am gasit, ci dvs. pe mine
Ca sa ajungi la barca, trebuie sa stii sa inoti

Da..buna rcompletarea. Fiindca barca ar putea pluti in larg, in deriva.

Avatarul meu? acolo ma jucasem , facandu-mi o poza alb-negru.Apoi mi-am dat seama ca era cam..cernita.Si nu ma reprezinta :)

Inseamna ca ultima iubire este cea mai mare?

Asa pare...dar credeti ca exista asa ceva? adica, o ultima iubire? Daca da, sigur aceea va fi cea mai mare :">
ContSters181996, utilizator
emma_woodhouse a scris:

@ Nucu, parafraze ...sau directe de dreapta? :-/
(scuze pentru off topic...nu stiu cui)

Hai sa le spunem mai bine "Inspiratii din maximele proprii..ale altcuiva!":thumbup:
E simplu: In fata unei simeze, te cuprinde tacerea iar in fata operetei -fredonatul! (mi-a reusit:-/??)
nucu$, utilizator

Alte discuții în legătură

Poti iubi, romantic vorbind, doua persoane in acelasi timp? Flavyta Flavyta Am o pasiune pentru scris, si in ultima vreme, mi s-a conturat o ideea destul de buna, dupa parerea mea, dar care poate fi extrem de discutabila: poti iubi ... (vezi toată discuția)
Povesti cu talc / cu morala. sfaturi pentru viata si altele pe tema. ContSters122354 ContSters122354 Învaţă de la ape să ai statornic drum; Învaţă de la flăcări că totu-i numai scrum; Învaţă de la umbra să taci şi să veghezi; Învaţă de ... (vezi toată discuția)
Maxime in limba romana. ContSters98251 ContSters98251 Fericirea nu este nimic decat sanatate buna si o memorie proasta. Albert Schweitzer (vezi toată discuția)