avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 913 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Timp liber şi ocupaţii cu care ... Maxime, aforisme, cugetari....proprii
Discuție deschisă în Timp liber şi ocupaţii cu care îl putem umple

Maxime, aforisme, cugetari....proprii

Nu intotdeauna stiu ce vreau, dar stiu sigur ceea ce nu vreau...

Sclavagismul Epocii Moderne are mai multe denumiri
Ultima modificare: Marți, 4 August 2009
ContSters98240, utilizator

Ma gandesc ades la nimicnicia noastra cea de toate zilele; dar cand disperarea ma copleseste, din adanc, intai timid, apoi tot mai impunator, razbate-un gand: din aceasta specie a facut parte si Wagner... Ce lume minunata suntem !

Cand vrei sa meditezi la umbra unui copac, ai grija ca acesta sa nu fie cocotier!
:innocent:
“Înţeleptul îşi găseşte liniştea minţii împăcându-se cu sinele şi cu Lumea, adică închinându-şi simbolic mintea mult prea iscoditoare în faţa măreţului necunoscut şi conştientizând că singurul lucru pe care-l ştie sigur este acel socratic “ştiu că nu ştiu nimic” şi că afară de nimicul pe care nu-l ştie, restul nesfârşitei cunoaşteri posibile îi va rămâne departe”
Mordechai Buxbaum, “Dialoguri cu Umar”, dialogul 13, punctul de divergenta, comentariul

“Ironizează şi râzi de ceea ce altora li se pare foarte serios, foarte solemn, ori foarte sigur. Ironizarea celor care se iau prea în serios, ori îşi închipuie că ceea ce cunosc ei are proprietatea de a fi “serios” este primul pas spre trezire. Voi începe chiar cu mine.”
Mordechai Buxbaum, “Dialoguri cu Umar”, dialogul 36
...
Moartea de care trebuie sa te temi cel mai tare este moartea sinelui si mintii tale petrecuta, dupa vorba poetului, "inainte ca trupul sa-ti moara".
Mordechai Buxbaum, “Dialoguri cu Umar”, dialogul 13, comentariul la punctele de divergenta
Ultima modificare: Miercuri, 14 Iulie 2010
Adalbert Gabriel Gazdovici, Avocat
=D>da!

Nu poti rezilia un contract in care ai semnat cu sufletul !
Cei slabi se apara...cei puternici iubesc !

Alte discuții în legătură

Poti iubi, romantic vorbind, doua persoane in acelasi timp? Flavyta Flavyta Am o pasiune pentru scris, si in ultima vreme, mi s-a conturat o ideea destul de buna, dupa parerea mea, dar care poate fi extrem de discutabila: poti iubi ... (vezi toată discuția)
Maxime in limba romana. ContSters98251 ContSters98251 Fericirea nu este nimic decat sanatate buna si o memorie proasta. Albert Schweitzer (vezi toată discuția)
Povesti cu talc / cu morala. sfaturi pentru viata si altele pe tema. ContSters122354 ContSters122354 Învaţă de la ape să ai statornic drum; Învaţă de la flăcări că totu-i numai scrum; Învaţă de la umbra să taci şi să veghezi; Învaţă de ... (vezi toată discuția)