avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 862 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Timp liber şi ocupaţii cu care ... Maxime, aforisme, cugetari....proprii
Discuție deschisă în Timp liber şi ocupaţii cu care îl putem umple

Maxime, aforisme, cugetari....proprii

Nu intotdeauna stiu ce vreau, dar stiu sigur ceea ce nu vreau...

Sclavagismul Epocii Moderne are mai multe denumiri
Ultima modificare: Marți, 4 August 2009
ContSters98240, utilizator
De la una la alta ...
În religiile unde există preoţi aceştia sunt priviti ca mijlocitori între om si Dumnezeu. N-am auzit niciodata ca diavolul, care e slab pentru că poate fi învins cu un bob de credinţă, să aibă nevoie de mijlocitor pentru a ispiti. Atunci Domnul Atotputernic de ce ar avea nevoie de mijlocitori?
Ultima modificare: Miercuri, 25 August 2010
Adalbert Gabriel Gazdovici, Avocat
Pe cand Se apropia Isus de Ierihon, un orb sedea langa drum si cersea. Cand a auzit norodul trecand, a intrebat ce este. I-au spus: “Trece Isus din Nazaret.” Si el a strigat: “Isuse, Fiul lui David, ai mila de mine!” Cei ce mergeau inainte, il certau sa taca; dar el tipa si mai tare: “Fiul lui David, ai mila de mine!” Isus S-a oprit, si a poruncit sa-l aduca la El; si, dupa ce s-a apropiat, l-a intrebat: “Ce vrei sa-ti fac?” “Doamne”, a raspuns el, “sa-mi capat vederea.” Si Isus i-a zis: “Capata-ti vederea. Credinta ta te-a mantuit.” Numaidecat, orbul si-a capatat vederea, si a mers dupa Isus, slavind pe Dumnezeu. Tot norodul, cand a vazut cele intamplate, a dat lauda lui Dumnezeu.”

Singurul mijlocitor intre Dumnezeu si om este Isus…
Oriunde privesti vezi creatia Atotputernicului, si Il gasesti: ridici o frunza, e acolo; intorci o piatra, e acolo…

Singura religie adevarata este Iubirea.

Uneori, mintea noastra devine confuza si este gata sa paleasca si sa tremure in fatza marilor personalitati ale lumii, care vor sa para ca ei reprezinta puterea absoluta si ca numai de deciziile lor depinde soarta celorlalti oameni…
Iisus este Dumnezeu, Diana. N-are sens mijlocirea intre Domnul si ... Domnul.

Rābiʻa al-Basrī a fost intrebata odata:
- Il iubesti pe Dumnezeu?
- Cu toata inima mea il iubesc, a raspuns ea.
- Atunci, a intrebat-o acelasi, il urasti pe diavol?
- Nu, a rapuns ea, dragoste pentru Domnul Luminii nu-mi lasa nici un pic de timp pentru ura.
...
De aceea vin si va spun
Iubirea nu înlănţuie şi nu orbeşte. Iubirea eliberează. Înainte de a afla ce-i iubirea erai orb şi legat.
...
acum o sa fiu si eu nitelush cinic si o sa va scriu ca atunci cand un barbat divorteaza si se recasatoreste cu amanta o transforma pe aceasta exact in femeia de care dorea sa scape. :weg: aviz amatoarelor!
Ultima modificare: Joi, 26 August 2010
Adalbert Gabriel Gazdovici, Avocat
@u.b.i.k. a filozofat:D

De aceea vin si va spun
Iubirea nu înlănţuie şi nu orbeşte. Iubirea eliberează. Înainte de a afla ce-i iubirea erai orb şi legat.

Asa este.Cand iubesti cu adevarat, ceea ce vezi cu ochii tai, e cu siguranta: "pixelu' albastru" :DAm avut ocazia!

In alta ordine de idei, (chiar daca tinuta nu este corespunzatoare), filozofez si eu:

Rugaciunea este, si trebuie sa fie, mai intima decat sexul. Nu are nevoie nici de martori, nici de intermediari!

:giggle:sa nu radeti.N-am spus ca sexul ar avea nevoie de martori...desi asa rezulta;) si cu atat mai putin de...intermediari!
Ultima modificare: Vineri, 27 August 2010
ContSters109653, utilizator
@u.b.i.k. a scris
…atunci cand un barbat divorteaza si se recasatoreste cu amanta o transforma pe aceasta exact in femeia de care dorea sa scape…

Ceea ce ar contrazice urmatoarea “lege”:
Un barbat se casatoreste cu o femeie sperand ca aceasta sa nu se schimbe, insa ea o va face.

Femeia nu se schimba… doar ca devine ceea ce este, de fapt… Altfel spus: nu barbatul o “transforma”…

E valabila si reciproca, evident: cand – dupa casatorie - barbatul devine ceea ce este, de fapt, si – in putine cazuri – chiar dovedeste ca este ceea ce ea a vazut si a crezut ca este… Si atunci avem “legea”:
O femeie se casatoreste cu un barbat, sperand ca acesta sa se schimbe, insa el nu o va face.
(n.m.: daca el se schimba in nici un caz nu se va schimba… “pe placul ei”… )

:tomato:

Sau… sa fie altfel? Sotul este oglinda sotiei si sotia este oglinda sotului? :hm:
Nu stiu… Am doar intrebari in “domeniu”. Raspunsurile le deduc din ceea ce zic altii, din ceea ce vad la altii… :D

Alte discuții în legătură

Poti iubi, romantic vorbind, doua persoane in acelasi timp? Flavyta Flavyta Am o pasiune pentru scris, si in ultima vreme, mi s-a conturat o ideea destul de buna, dupa parerea mea, dar care poate fi extrem de discutabila: poti iubi ... (vezi toată discuția)
Maxime in limba romana. ContSters98251 ContSters98251 Fericirea nu este nimic decat sanatate buna si o memorie proasta. Albert Schweitzer (vezi toată discuția)
Povesti cu talc / cu morala. sfaturi pentru viata si altele pe tema. ContSters122354 ContSters122354 Învaţă de la ape să ai statornic drum; Învaţă de la flăcări că totu-i numai scrum; Învaţă de la umbra să taci şi să veghezi; Învaţă de ... (vezi toată discuția)