avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1187 soluții astăzi

Miercuri, 21 mai, are loc evenimentul: Angajarea străinilor în România - Recomandări practice și lecții utile pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Recuperare contravaloare CO si ore suplimentar lucrate
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Recuperare contravaloare CO si ore suplimentar lucrate

Am fost angajat contractual al DGASPC Olt.In urma unei inscenari am fost dat afara pe modive disciplinare.Am contestat dispozitia in instanta urmand a-mi proba/dovedi nevinovatia.
Am cerut si mi s-a emis o adeverinta din care rezulta ca la data cand a incetat CIM am de recuperat 32 zile de Concediu de Odihna si 200 ore suplimentar lucrate si nerecuperate/neplatite.
1.Care este procedura ce trebuie sa o urmez pentru a incasa drepturile banesti cuvenite,aferente acelor ore suplimentare si Concediului de Odihna ramas neefectuat?
2.In CIM se specifica faptul ca orele suplimentare se recupereaza prin ore libere platite si daca nu e posibil(cazul meu), se platesc cu un spor la salariu care nu poate fi mai mic de 75% sau cel prevazut de Contractul Colectiv de Munca la nivel de ramura.
Care este Contractul Colectiv de Munca la nivel de DGASPC (pentru jud Olt) in vigoare la aceasta data?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:39, 22 Februarie 2017
Postati-ne sa vedem exact ce a decis instanta cu privire la suma respectiva .
freeelis a scris:

Postati-ne sa vedem exact ce a decis instanta cu privire la suma respectiva .

Instanta hotaraste:
Admite actiunea formulata de reclamantul XXXXXX,in contradictoriu cu parata DGASPC Olt.
Obliga parata sa plateasca reclamantului contravaloarea orelor suplimentare efectuate in perioada 01:10:2014---31:01:2016.
Am depus hotararea ramasa definitiv prin respingerea apelului formulat de parat si o cerere prin care solicitam plata acelor ore si eliberarea unei hartii din care sa reiasa modul de calcul al sumei!
Am primit la cca 25 de zile suma in contul de salariu si la cca 45 de zile am primit si hartia in care e specificata suma BRUTA primita defalcat pe 4 luni din anul 2015 an in care am executat ore suplimentare.
De actualizarea sumelor nu scrie nimic, nu s-a pronuntat instanta pe acest aspect ???
Nu,pentru ca nu am cerut !Am cerut sa ii oblige sa-mi achite contravaloarea celor 200 ore suplimentare.
Nici suma nu am putut preciza pentru ca nu stiam cum se calculeaza.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Incercati sa luati legatura cu un executor judecatoresc si vedeti ce va spune.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ore suplimentare. danielanic danielanic Buna seara. Am de recuperat aproape 1000 de ore suplimentare, efectuate de la inceptul anului. Am cim pe perioada nedeterminata. Am solicitat angajatorului de ... (vezi toată discuția)
Concediul de odihnă la contract adițional stavi stavi Lucrez la o firmă de pază și ni s-a spus că nu se plătesc orele suplimentare( deși planificările ne forțează să lucrăm suplimentar!).Contractul este ... (vezi toată discuția)
Orele suplimentare ingridvanta ingridvanta Buna ziua, Si mai am o nelamurire, in legatura cu cu CIM, am semnat CIM in 3 exemplare . Ar fi trebuit sa primesc si eu un exemplar sau nu?Pentru ca au ... (vezi toată discuția)