avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 922 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Credit ipotecar
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Credit ipotecar

Buna ziua.
Impreuna cu sotul meu vrem sa cumparam un imobil de la parintii mei. Achizitia dorim sa fie finantata prin banca, printr-un credit ipotecar. Parintii imi cedeaza o parte din valoarea imobilului, parte ce am dori sa o utilizam ca si avans la creditul ipotecar. Cum se procedeaza la notar? Eu teoretic trebuie sa dovedesc plata avansului, catre vanzator, in fata notarului. Iar in cazul nostru este vorba de o plata fictiva doar. Multumesc anticipat de raspuns.
Cel mai recent răspuns: cptelena , utilizator 14:16, 23 August 2016
probabil ca utilizarea cuvantului "fictiv" baga in sperieti orice avocat... o sa evit cuvantul de acum incolo. cum nu sunt din bransa, asa am putut reda cel mai clar situatia data. ideea este ca parintii mei vor sa vanda imobilul respectiv, indiferent la cine. noi dorim sa achizitionam un imobil, si ne-am gandit la aceasta varianta. parintii mei vor sa ne ajute, cu o anumita suma de bani, dar ei nu dispun de banii respectivi , doar dupa vanzarea in sine. pentru un credit ipotecar trebuie sa dam un avans, avansul ar fi suma primita de la parinti. am crezut ca este o posibilitate (neaparat legala) prin care putem simplifica tot procesul si putem sa cumparam noi direct imobilul, fara a fi nevotiti parintii mei sa vanda la o terta persoana si noi sa cautam alt imobil. sper ca acum m-am facut intelesea... multumesc.
si sa va raspund la intrebare, banca este la curent cu toate detaliile, la notar nu stiu cum sa procedam la semnarea antecontractului.
Ultima modificare: Vineri, 26 Februarie 2016
popborbala, utilizator
Buna ziua, cum ati procedat pana la urma cu avansul?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sora mea va face un credit ipotecar la care eu o să plătesc ratele, cum voi putea dovedi acest lucru la final? rikardodan rikardodan buna ziua sa va explic un pic situatia...sora mea se baga in banca pentru mine pentru un credit ipotecar pe 30 de ani,ea ia creditul dar rata eu o s-o platesc ... (vezi toată discuția)
Mi-am luat teapa? emanovac emanovac buna. Sunt Ema si as avea nevoie de un sfat, pentru lamurirea unei situatii. Vand cuiva prin Prima casa si ne-am inteles la pret. Am ajuns la pasul cand semnam ... (vezi toată discuția)
Construire casa Maarius Maarius Am nevoie de o suma de bani pe care doresc sa o folosesc la constructia unei case, iar pentru obtinerea sumei necesare as putea sa achizitionez imobilul ... (vezi toată discuția)