avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1186 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Documente ce trebuie facute la nasterea unui copil- ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Documente ce trebuie facute la nasterea unui copil- mama- cadru didactic

toate actele ce trebuie facute: dosar de indemnizatie, alocatie, stimulent de insertie, prima de la sindicat, prima de un salariu
toate beneficiile ce mai sunt valabile in 2016
multumesc
Cel mai recent răspuns: Zaharia Daciana , utilizator 15:40, 29 Ianuarie 2019
pot depune dosarul de indemnizatie chiar dupa nasterea copilului sau trebuie sa astept pana la terminarea celor 126 zile si apoi in termen de 60 zile sa depun?
cand depun dosarul mi se cer toate prenatalele si postnatalele, daca depun chiar dupa nasterea copilului nu am postnatalele, dar in fisa completata de angajator scrie exact ultima zi din cele 126 si cand incepe ccc
Anterior, v-am postat termenul in care se pot depune actele pentru acordarea indemnizatiei pentru cresterea copilului. Dvs puteti depune dosarul cand il aveti gata.

La dosar nu se solicita copii de pe certificatele medicale acordate pentru concediu de maternitate.

sincer cu toate explicatiile tot nu am inteles
de la ce data se pot depune actele pentru acordarea indemnizatiei pentru cresterea copilului? dupa nasterea copilului? sau dupa terminarea celor 126 zile? (sau cand incep cele 60 de zile termen? de la nasterea copilului sau de la ultima zi de postnatal (lauzie) a 126a zi?)
pot depune inainte de cele 60 zile termen?
la suceava din cate vad sunt solicitate toate prenatalele si postnatalele ce ma face sa inteleg ca pot depune dosarul doar dupa ultimul postnatal, asta ar fi la 2 luni de la nasterea copilului, persoana incepe a primi indemnizatia la alte 2 luni de la depunerea dosarului (cazul unei cumnate)

pun un link la o poza incarcata de mine cu toate actele cerute la sv, sper ca e ok, alta solutie nu am gasit
multumesc

[ link extern ] /
Ultima modificare: Miercuri, 2 Martie 2016
kissvisylove, utilizator
@ kissvisylove

OUG 111/2010 prevede ;
1. plata indemnizatiei se face incepand cu ziua următoare celei în care încetează, conform legii, concediul de maternitate, dacă cererea este depusă în termen de 60 de zile lucrătoare de la acea dată.
In speta, dvs aici va incadrati ... astfel, aveti la dispozitie un termen de 60 de zile lucratoare calculate de la data incetarii concediului de maternitate (a celor 126 de zile).

Daca vi se cer toate concediile pre si postnatal , atunci nu aveti cum sa depuneti dosarul decat dupa acordarea ultimului concediu , intrucat exista posibilitatea sa nu va primeasca dosarul.

2. începând cu data naşterii copilului, dacă cererea este depusă în termen de 60 de zile lucrătoare de la acea dată, în cazul persoanelor care nu îndeplinesc condiţiile, conform legii, pentru acordarea concediului de maternitate şi a indemnizaţiei aferente.

3. Intr-adevar, plata indemnizatiei se face cam dupa 2/3luni de la depunerea dosarului.
kissvisylove:

1. In lista cu documente de la AJPIS, prezentata de dvs. in link-ul de mai sus, nu scrie ca se cer "toate prenatalele si postnatalele".

2. Pe adeverinta tip cu veniturile se scrie data cand incepe concediul de maternitate si data cand se termina acesta.
Ultima modificare: Joi, 3 Martie 2016
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane

Alte discuții în legătură

Indemnizatie ccc MisuMiha MisuMiha Buna ziua. Nelamuririle mele sunt legate de concediul prenatal/postnatal si indemnizatia de crestere a copilului. Povestea mea pe scurt este ... (vezi toată discuția)
126 de zile de concediu maternitate? marta946 marta946 Buna ziua, Cele 126 de zile de concediu pre-natal se pot imparti inainte si dupa nastere dupa cum vrea gravida? Cele 126 de zile se platesc cu 85% din ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil AndreeaAspra AndreeaAspra Buna ziua, Am si eu o intrebare...Dosarul pentru indemnizatie crestere copil il depun in termen de 60 zile de la nasterea bebelusului sau il depun dupa ce se ... (vezi toată discuția)