avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1164 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Documente ce trebuie facute la nasterea unui copil- ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Documente ce trebuie facute la nasterea unui copil- mama- cadru didactic

toate actele ce trebuie facute: dosar de indemnizatie, alocatie, stimulent de insertie, prima de la sindicat, prima de un salariu
toate beneficiile ce mai sunt valabile in 2016
multumesc
Cel mai recent răspuns: Zaharia Daciana , utilizator 15:40, 29 Ianuarie 2019
Atat eram interesat mai mult de toate beneficiile si actele ce trebuie facute, legile se schimba de la o zi la alta
multumesc
mai am o nelamurire
sotia are dreptul la 126 zile prenatal+postnatal :
are luat 56 zile prenatal (ianuarie+februarie)
pe 3 martie primeste inca 31 zile (martie)
are cezariana pe 8 martie (se naste copilul)
sunt 87 de zile luate mai raman 49 de zile (aprilie+ o parte mai) de postnatal pe care are dreptul sa le ia (salariul 85%+15%)
dosarul de indemnizatie de crestere a copilului trebuie facut in termen de 30 zile de la nasterea copilului
nedumerirea mea este ca daca fac dosarul in termen de 30 zile nu se pierd din zilele de postnatal? pentru ca am prenatalele pana la 87 zile dar postnatalele nu le am ca nu am ajuns sa le fac inainte sa depun dosarul
sau de unde stiu cei cu indemnizatia cand se termina cele 126 zile si incepe concediul de crestere a copilului?

inca ceva
mi-au dat de la serviciul sotiei toate fluturasele si copii dupa concedii si prenatale spunand ca imi folosesc
aveti idee la ce?

... sunt 87 de zile luate...
mai raman 39 de zile si nu 49 de zile .

OUG 111/2010
art.15
(1) Drepturile prevăzute de prezenta ordonanţă de urgenţă reprezentând indemnizaţii şi stimulent de inserţie se stabilesc după cum urmează:
a) începând cu ziua următoare celei în care încetează, conform legii, concediul de maternitate, dacă cererea este depusă în termen de 60 de zile lucrătoare de la acea dată;

b) începând cu data naşterii copilului, dacă cererea este depusă în termen de 60 de zile lucrătoare de la acea dată, în cazul persoanelor care nu îndeplinesc condiţiile, conform legii, pentru acordarea concediului de maternitate şi a indemnizaţiei aferente;

c) începând cu data adopţiei, a instituirii tutelei, plasamentului sau încredinţării, dacă cererea este depusă în termen de 60 de zile lucrătoare de la data la care s-au aprobat ori, după caz, s-au instituit măsurile de protecţie a copilului;

d) de la data depunerii cererii, pentru toate celelalte situaţii, inclusiv pentru cazul în care cererea a fost depusă peste termenele prevăzute la lit. a)–c).
corect 39 multumesc
sa inteleg ca dupa nastere si terminarea celor 126 zile mai avem inca 60 de zile termen sa depunem dosarul de indemnizatie? (eu stiam de 30, nu prea am gasit pe net informatii noi)
dar daca depun dosarul de indemnizatie la cateva zile dupa nastere pierdem zilele ramase din cele 126? sau se socoteste indemnizatia de cand se termina cele 126 zile chiar daca depunem inainte? sau cum e mai bine?
Intr-adevar, dosarul il puteti depune in termen de 60 de zile lucrătoare de la acea dată.

Daca dosarul se va depune in acest termen, indemnizatia CCC se va primi începând cu ziua următoare celei în care încetează, conform legii, concediul de maternitate.

Dosarul il puteti depune si inainte de expirarea celor 60 de zile lucratoare.

Alte discuții în legătură

Indemnizatie ccc MisuMiha MisuMiha Buna ziua. Nelamuririle mele sunt legate de concediul prenatal/postnatal si indemnizatia de crestere a copilului. Povestea mea pe scurt este ... (vezi toată discuția)
126 de zile de concediu maternitate? marta946 marta946 Buna ziua, Cele 126 de zile de concediu pre-natal se pot imparti inainte si dupa nastere dupa cum vrea gravida? Cele 126 de zile se platesc cu 85% din ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil roxanarox roxanarox Buna ziua!ma numesc roxana si va rog mult sa ma ajutati cu un raspuns....luni pe data de 16 iunie implinesc 1 an la locul de munca si doctorula programat ... (vezi toată discuția)