Va multumesc pentru sfaturi. Nu voi semna actul aditional. Nu stiam cum sa procedez ... si... imi este si frica, pentru ca voiau sa ma determine sa-mi depun demisia sau pur si simplu sa nu mai vin .. ce sa va zic... teroare... si... sincer, as fi semnat, numai sa scap si sa ma disponibilizeze. Revin cu rugamintea de a-mi spune cum sa procedez cu inventarul si ce documente imi vor da pentru preaviz. In cazul in care angajatorul se razgandeste sa-mi dea preavizul va trebui sa semnez actul aditional?
Va mutumesc frumos!
Stimata doamna, daca va veti da demisia la presiunile lor nu veti mai avea drept sa primiti somaj.
Nu va lasati terorizata. Daca doresc nu au decat sa faca restructurarea postului dvs si sa va concedieze individual, cu acordare de preaviz 20 de zile lucratiare (instiintarea de preaviz trebuie sa o primit in scris, nu verbal)
Actul adiitional nu are nici o legatura cu preavizul si concedierea. Nu sunteti obligata sa il semnati.
dar totul tine de puterea dvs de a va sustine punctul de vedre, pentru ca se vor face cu siguranta presiuni asupra dvs.
Inventarul cred ca se face dupa regulile normale ale unui inventar, dar nu este domeniul meu ca sa va sfatuiesc in aceasta privinta.
1. Daca nu vor face inventarul pana la data plecarii dvs. nu vor mai putea sa aiba pretentii daca vor fi eventuale minusuri.
2. La incetarea contractului individual de munca (indiferent cum) sa cereti sa va dea o nota de lichidare. In aceasta se scriu datoriile pe care le aveti fata de angajator, la data lichidarii. Nota de lichidare este buna pentru a nu veni angajatorul cu pretentii ulterioare lichidarii dvs.
3. Daca veti fi concediata cu art.65(1) din Codul muncii (desfiintarea postului) veti primi o instiintare de preaviz de 20 de zile lucratoare dupa care veti primi decizia de concediere. Cu acest articol din Codul muncii puteti beneficia de indemnizatie de somaj.
4. Daca se razgandeste angajatorul si nu va mai concediaza ar fi un lucru bun. Numai sa nu se razgandeasca iar, dupa, si sa va dea preaviz din nou. Nu poti sti ce e in mintea lui!
5. Inainte de a semna actul aditional de micsorare a salariului sa aveti o discutie cu angajatorul sa va spuna pentru ce si pentru cat timp face acest lucru. Apoi hotararea o luati dvs.
Mult succes!
Sfatul meu este sa nu semnati micsorarea de salar pentru simplu motiv ca suntezi disponibilizata.
Nu este vina dumneavoastra ca acum 2 luni cand trebuia sa semnati actul ati fost in concediul medical!
Ma intreb de unde atata tupeu pe angajator sa se prezinte la un biet viitor somer si cu un act aditional de micsorare salar.
In momentul disponibilizarii se ofera un salariu compensatoriu pentru a mai inblanzi suferinta angajatului, iar aceasta firma vine si cu o scadere de salar.
Rusine!
Nici eu nu sunt de parere ca ar trebui sa semnati acel act aditional prin care vi se scade salariul. Daca tot urmeaza sa fiti disponibilizat, la ce mai vor sa va scada si nivelul salarial?
Bataie de joc!!!
Reducere salariala
meister
am refuzat mutarea locului de munca in alt oras,drept urmare angajatorul vrea sa-mi diminueze salariul;am semnat deja un document in acest sens( document cu ... (vezi toată discuția)