avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 689 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cumparare teren extravilan, problema cale de acces
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cumparare teren extravilan, problema cale de acces

Buna seara.Cum se procedeaza in cazul urmator?Vreau sa cumpar o suprafata de teren extravilan care se invecineaza cu mine.Acest teren este arendat altcuiva.In mod normal are intaietate.Dar nu este cale de acces decat pe alte proprietati,primavara si toamna,Poate fi vandut altcuiva decat mie?
Cel mai recent răspuns: fermier , utilizator 14:57, 13 Martie 2016
nu. dreptul de preemptiune il au coproprietarii si arendasul terenului ...
normal ca trebuie respectata legea
Daca fac cu vanzatorul un antecontract si ii dau un avans ce sanse am sa iau teapa?
Are intaietate cine da bani mai multi. Oferiti mai multi si s-a rezolvat. Daca vanzatorul are ceva contra dumneavoastra, atunci poate sa il vanda oricui vrea el.
Multumesc pentru lamuriri.Dar antecontract pot face? In caz ca proprietarulnu nu are bani sa faca intabulare si alte cheltuieli care il privesc pana la vanzare.Un avans il obliga sa imi vanda mie?
Ultima modificare: Duminică, 13 Martie 2016
fermier, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumparare teren fara acces nutu_ionut nutu_ionut Buna ziua, vreau sa cumpar un teren extravilan pe care proprietarul l-a impartit in doua loturi. Lotul care are acces la strada l-a vandut iar la lotul pe care ... (vezi toată discuția)
Cumparare teren langa drum de servitute daniela_serb daniela_serb As avea o intrebare ,daca ma poate ajuta cineva. Vreau sa cumpar o parcela de teren situata langa un drum de servitute,dar care nu este evidentiat ... (vezi toată discuția)
Teren fara drum de acces - teapa mac23 mac23 Buna ziua, am un teren extravilan (asa era acum 2 ani cand l-am cumparat, acum am vazut ca tabla cu intrare in localitate se afla dupa terenul meu...).Cand ... (vezi toată discuția)