avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 682 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort

Buna ziua,

Sora mea a depus la tribunal acum o saptamana cerere de divort, fara stirea / acordul sotului!Nu exista de impartit decat o masina destul de veche si de luat bunurile dobandite de la rude!
Nu este posibila o discutie in privinta acestui lucru!

Exista un minor de 14 ani!
Este pubicat pe site dosarul!
In cat timp va sosi acasa citatia acasa, ei locuind impreuna!
Care sunt pasii urmatori care trebuie sa ii faca in privinta divortului!
Nu are posibilitatea angajarii unui avocat!

...este destul de periculoasa reactia acestuia cand se va intampla acest lucru!

Ar trebui sa plece din casa inainte de sosirea citatiei?"(copilul nu va dori sa mearga cu mama)
Daca ar pleca, are vreo legatura cu" parasire de domiciliu"?
Cam la ce suma se ridica onorariul unui avocat?!
Ea isi doreste doar sa isi ia copilul si sa plece..".divortata"!

Multumesc!
Ultima modificare: Miercuri, 2 Martie 2016
gi-jane2, moderator
Doamna, ce doreste sora dv.? Unde sa se duca? Cu cine, cu copil sau fara? Daca e ok sa lase copilul acolo, atunci sa-l lase si sa plece.
Dupa mine, copilul ar trebui sa inteleaga niste pasi legali, sa inteleaga ca daca tatal pleaca, nu poate locui singur etc.
V-ar trebui niste sfaturi juridice in acest sens.
Da, procesul-verbal intocmit cu ocazia apelarii 112 poate ajuta la obtinerea unui ordin de protectie. Nu e necesar ca cineva sa lase vanatai, doar sa induca teama.
Nu e suficient in toate cazurile, inca odata, depinde de amanunte, de realitatea cererii etc.
Nu exista in nicio legislatie moderna atata formalism, formalismul nu e bun dus la extrem. Nu e niciaieri o regula ca procesul-verbal e suficient, dar nici ca nu e. Depinde ce scrie acolo, depinde de situatia reala etc.
Nu intelegd e ce copilul de 14 ani nu doreste sa plece, unde ar pleca mama, imi lipsesc multe detalii.
Acum, inteleg lipsa de bani, dar sincer, are nevoie de cateva sfaturi juridice. Poate depune o cerere in instanta, poate cauta o asociatie non-profit, poate solicita la barou o asistenta juridica, macar o consultatie.
Sunt foarte putine certificate medico-legale in ordinele de protectie, nu e musai necesar. Am avut culpe doar pe baza unor poze si a interogatoriului, nici macar martori nu au fost audiati... depinde de fiecare situatia in parte.
Are nevoie de ajutor, ajutati-o sa contacteze un avocat sau sa obtina asistenta gratuita.

Daca mai vad atacuri la persoana, :ban:
Băiatul de 14 ani dorește să rămână cu tata, pentru că la vârsta lui are deja semi-discernământ și nu dorește să plece în necunoscut.
Apoi este de sex masculin și dorește să rămână alături de o figură paternă(masculină).
Dacă era fată, mai mult ca sigur ar fi dorit să plece cu mama.
Este o explicație psihologică, iar judecătorul va ține cont de dorința lui, și oricum la vârsta lui nu poate fi forțat să-și schimbe domiciliul.
Ca băiat, alături de tata lui se simte în siguranță fizică și psihică, și nu poate renunța la acest protectorat.
As fi vrut sa nu presupun de ce vrea un copil de 14 ani sa stea cu un tata agresiv. Ca e tata sau mama, instinctul lui de conservare ar fi trebuit sa-i spuna sa plece. In consecingta, faptul ca vrea sa ramana e anormal si as dori sa cunosc ce sustine copilul ca argument, pentru ca in niciun caz nu sustine chestii legate de modelul masculin etc.
O fi asa cum spuneti, dar formarea mea de avocat imi cere sa solicit datele acestea de la client si sa nu le presupun.
Spre exemplu, am vazut copil care ”voia” sa ramana la un aprinte agresiv ca sa il poata tine departe de celalalt pe care dorea sa il protejeze. Am vazut copil care stia ca la acel parinte nu e controlat deloc si asta ii suradea. Nu am intalnit pana acum vreun caz in care din dragoste netarmurita si profund atasament, un copil sa isi doreasca sa stea la un parinte agresiv.
Acest caz e, in aparenta, impotriva firii. E ok sa vrea sa stea la tata, insa nu e ok sa ramana la un parinte agresiv.
In functie de sustinerile copilului, poate ne dam seama si daca acelui copil ii e si benefic sa ramana acolo sau nu. Macar ca indicii.
AVLIL a scris:

As fi vrut sa nu presupun de ce vrea un copil de 14 ani sa stea cu un tata agresiv.

Dar încă nu știm dacă e un tată agresiv, până nu primim detalii suplimentare.
Poate să fie un tată foarte bun, dar în același timp poate fi un soț agresiv din gelozie ca un prim exemplu.
Până nu ne da date exacte nu putem decât să speculăm.
Un soț extrem de gelos cu motive întemeiate sau instincte bolnave, nu ar avea motiv să fie și un tată agresiv.
Însă nu are rost să o lungesc cu speculațiile, motivele pot fi diverse și uneori nebănuite.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturile copilului major în caz de divorț al părinților DaNieLa2019 DaNieLa2019 Buna ziua, As dori va rog mult sa ma ajutati cu o informatie. Copilul meu urmeaza sa faca anul viitor 18 ani, insa acum eu si tatal lui vrem sa mergem la ... (vezi toată discuția)
Lasare copii in grija matusii myteo36 myteo36 Buna ziua, Sora mea are doi copii minori de 3 si 4 ani si nu se mai intelege cu sotul. Nu are nici bani de divort si ar vrea sa plece din tara sa lucreze. Pe ... (vezi toată discuția)
Poate sa ma denunte la protectia minorului? Adina860 Adina860 Buna seara,asi avea si eu o rugaminte sa imi spuneti ce sa fac in cazul in care, eu sunt inca casatorita desi nu mai suntem inpreuna de 5 ani de zile, in care ... (vezi toată discuția)