avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 956 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Munca in folosul comunitatii. Cum se poate evita?
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Munca in folosul comunitatii. Cum se poate evita?

Am primit pentru o amenda de cand eram minor, de 70 de lei, pentru ca am trecut pe unde nu trebuia. Acum mi-o baga pe gat, ca trebuie sa fac ore in folosul comunitatii.

Ideea este ca au mers atat de departe pana a veni sa-mi bata in usa, le-am raspuns, le-am dat buletinul, m-au trecut acolo si mi-au spus ca daca nu ma prezint constituie INFRACTIUNE.

Eu urmez cursuri de zi la o postliceala de stat. Sub absolut nicio forma nu o sa ma invoiesc de la cursuri pentru acele ore de munca in folosul comunitatii, pentru o amenda pe care am primit-o cand eram minor.

M-a somat sa vin vinerea aceasta altfel constituie infractiune si se va pedepsi conform legii.

Care sunt optiunile mele? Ce cai de atac am?
Stati sa vad daca inteleg bine ce vreti sa spuneti prin sentinta. Eu am avut proces in data de 07 decembrie 2015, iar la acea data s-a decis inlocuirea amenzii cu acele ore de munca in folosul comunitatii.

De asemenea am primit si la 1 martie 2016 un aviz postal prin care am ridicat un mandat de executare a sanctiunii contraventionale de obligare la prestarea unei activitati in folosul comunitatii nr 1834/2015 prin care sunt chemat la primaria municipiului Focsani, unde primarul va inainta instantei procesul verbal prin care s-a consemnat inceperea executarii sanctiunii contraventionale.

In schimb cand domnul agent de politie s-a prezentat azi dimineata acesta mi-a spus sa vin altundeva, nu la primarie, cel tarziu vineri, altfel se numeste infractiune si voi fi pedepsit ca atare.

Nu mai inteleg absolut nimic. Ce ar trebui sa fac?
Ultima modificare: Miercuri, 2 Martie 2016
ravaell, utilizator
Bump. O solutie?
De asemenea, care este cel mai rau lucru care se poate intampla daca nu ma prezint maine? Procesul nu a fost penal, ci civil. Se poate pune problema arestarii mele pentru 3 ore de munca in folosul comunitatii?
Daca doar 3 ore v-au dat, desi n-am experienta mai bine le faceti si va vedeti de treaba. Mi se pare putin... 3 ore pierzi pe zi uitandu-te la televizor...

Vroiam sa va dau un sfat daca tineti mortis sa atacati sentinta, cu toate ca nu cred ca reusiti deoarece trebuie sa stiti sa introduceti o actiune in conditiile legii si s-o castigati. Unii judecatori sunt relaxati cu partile nereprezentate altii nu

Sfatul e, sa invocati derogarea de la termenul de apel, de drept invocand art. 21 (2) din CR si art. 6 (2) din Legea 304/2004 privind faptul ca nici o lege nu poate ingradi accesul la justitie, si in fapt invocand ca neavand bani de avocat nu v-ati putut exercita drepturile

Impotriva unei sentinte definitive puteti deasemenea formula caile de atac extraordinare, ceea ce iarasi e complicat, dar... la fel puteti face derogare de la termene

Imi pare rau ca nu va pot ajuta mai mult, am si eu problemele mele la care lucrez...

De regula puteti gasi un model de contestatie pe internet pe care sa-l urmariti intocmai cand introduceti actiunea, si faceti un pic de cercetare sa finisati detaliile, si fiti atent la ce va cere instanta sa indepliniti pentru regularizarea actiunii

Ultima modificare: Joi, 3 Martie 2016
eusaisapte, utilizator
pardon, completez derogarea cu ultima parte ce trebuie adaugata la derogare, cf. art. 4 (2) din Legea 303/2004, un judecator nu are dreptul sa refuze sa judece pe motiv ca legea e neclara, asa cum sunt toate articolele de lege privind tardivitatea, perimarea, radierea si altele de genul sunt, in contradictie cu legea suprema cf. art. 1 (5) din CR privind principiul legalitatii
Ultima modificare: Vineri, 4 Martie 2016
eusaisapte, utilizator

Alte discuții în legătură

Admisibilitatea apelului impotriva sentintei de inadmisibilitatea in principiu a contestatiei in anulare eusaisapte eusaisapte 1. Instanta se pronunta prin sentinta privind inadmisbilitatea contestatiei in anulare, fiindca o hotarare prin care instanta se dezinvesteste fara sa ... (vezi toată discuția)
apel furt calificat!!! buna ziua. am o întrebare, ca rog să ma ajutați. am un dosar ... Em Elena Em Elena Buna ziua. Am o întrebare, ca rog să ma ajutați. Am un dosar penal pentru furt calificat. Am primit pronunțarea. Iar eu vreau sa fac apel pentru că am ... (vezi toată discuția)