avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 958 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Munca in folosul comunitatii. Cum se poate evita?
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Munca in folosul comunitatii. Cum se poate evita?

Am primit pentru o amenda de cand eram minor, de 70 de lei, pentru ca am trecut pe unde nu trebuia. Acum mi-o baga pe gat, ca trebuie sa fac ore in folosul comunitatii.

Ideea este ca au mers atat de departe pana a veni sa-mi bata in usa, le-am raspuns, le-am dat buletinul, m-au trecut acolo si mi-au spus ca daca nu ma prezint constituie INFRACTIUNE.

Eu urmez cursuri de zi la o postliceala de stat. Sub absolut nicio forma nu o sa ma invoiesc de la cursuri pentru acele ore de munca in folosul comunitatii, pentru o amenda pe care am primit-o cand eram minor.

M-a somat sa vin vinerea aceasta altfel constituie infractiune si se va pedepsi conform legii.

Care sunt optiunile mele? Ce cai de atac am?
Multumesc mult pt raspunsuri. Am fost azi la sectia de politie si s-a rezolvat pe cale amiabila.
Buna seara! am si eu cateva nelamuriri!..mi s.a deschis un dosar penal iar in urma audierilor procurorul a decis sa se renunte la urmarirea penala si a dispus sa execut 40 de zile de munca in folosul comunitatii, pe care ar trebui sa la execut in orasul de domiciliu doar ca eu locuiesc in alt oras si lucrez deasemeni. Teoretic nu pot merge sa execut acea pedeapsa. ce cai de atac as avea sau cum as putea rezolva sa execut munca in orasul in care locuiesc si lucrez!?..va multumesc
Procurorul nu v-a intrebat daca sunteti de acord in legatura cu prestarea de munca neremunerata în folosul comunităţii, nu ati precizat in declaratie acest aspect?
nu am fost intrebat, doar am primit ordonanta in care el a dispus renuntarea si o amenda de 200 d lei si 40 de zile de munca..un ianuarie urmeaza sa se confirme la tribunal renuntarea la urmarirea penala si apoi sa execut.
Aveti dreptul sa atacati ordonanta daca nu ati fost consultat, dar riscati trimiterea in judecata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Admisibilitatea apelului impotriva sentintei de inadmisibilitatea in principiu a contestatiei in anulare eusaisapte eusaisapte 1. Instanta se pronunta prin sentinta privind inadmisbilitatea contestatiei in anulare, fiindca o hotarare prin care instanta se dezinvesteste fara sa ... (vezi toată discuția)
apel furt calificat!!! buna ziua. am o întrebare, ca rog să ma ajutați. am un dosar ... Em Elena Em Elena Buna ziua. Am o întrebare, ca rog să ma ajutați. Am un dosar penal pentru furt calificat. Am primit pronunțarea. Iar eu vreau sa fac apel pentru că am ... (vezi toată discuția)