avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 407 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... stergere \"datorie\" la asociatie de proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

stergere "datorie" la asociatie de proprietari

Buna ziua,
As vrea sa stiu daca am posibilitatea sa dau in judecata in contencios administrativ asociatia de proprietari si daca in acest caz exista costuri mari.Pe scurt, comitetul asociatiei a luat hotararea de a face o lucrare in bloc intr-o singura sedinta, fara cvorum, lucrare care a costat 36000 lei, adica cca.600 lei/apartament.Avand in vedere faptul ca hotararea nu a fost luata cu respectarea legii ( nu mai vorbesc de faptul ca lucrarea este prost facuta, contractul intre asociatie si societatea respectiva este intocmit gresit, cu completari in pix,etc,costurile lucrarii sunt exagerate, avand in vedere preturile de pe piata ale materialelor folosite ) as vrea sa stiu daca am castig de cauza si daca e corect sa apelez la instanta de contencios si daca este costisitor.
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: toni6687 , utilizator 11:57, 5 Martie 2016
toni6687 a scris:
.. nu are anexat un table cu numele si semnaturile celor care au votat pentru achizitia aceasta

Procesul verbal al adunarii generale, conform legii se semnaza doar de membrii comitetului si nu trebuie vreo anexa cu semanturi, atbele cu cei prezenti, numele...
Din cate inteleg dumneavoastra nu ati participat la acea adunare generala. Daca participati poate va spuneati acolo parerea si se tinea cont de ea.
Pe de alta parte inlocuirea unor burlane de scurgere e o lucrare minora si nu necsita luarea hotararii in adunarea generala. Cand se face, de exemplu, o hidroizolatie a terasei si costa 15.000 lei nici nu mai conteaza 800-1000 lei pentru inlocuirea a 4-5 burlane de scurgere a apei. Apoi niciodata nu va iesi o lucrare cu acel cost format strict pe pretul de la raftul magazilelor de specialitate. Intotdeauna pe langa burlane mai trebuiesc si alte piese, alte materiale pentru taiat, gaurit, zidit... Adesea raman bucati de materiale ce nu mai pot fi folosite, mai costa adesea transportul, pregatirea frontului de lucru, poate scari, schele... ce nu se gasesc la raft in magazin.
Dar poate ca aveti dreptate si o fi pretul lucrarii umflat. Poate ati fost inselati. Daca aveti forta necesara si timp, puteti apela la un expert, doi in constructii sa faca o evaluare a lucrarii, puteti sa sesizati serviciul asociatii de proprietari din primarie, pueti actiona presedintele asociatiei in judecata cu dovezi...

eu stiu sigur ca hotararea luata in aceasta sedinta nu a indeplinit procedura legii.Nu contest faptul ca era necesara lucrarea ci modul in care s-a luat hotararea de a face aceasta lucrare si pretul ei.Nu am participat la acea sedinta, insa cred ca ar fi fost de bun simt sa nu bage nimeni mana in buzunarul locatarilor si sa anunte din timp pretul lucrarilor, s.a.m.d., avand in vedere ca a fost afisat un deviz de lucrari abia dupa ce lumea s-a sesizat vis-a-vis de pret. Este o suma considerabila/apartament si cred ca ar fi fost necesar acceptul fiecarui locatar.Eu vreau doar sa mi se stearga "datoria" avand in vedere faptele relatate mai sus si nu stiu daca e corect sa ma adresez instantei de contencios administrativ.Ca dovezi in sustinerea mea, am doar fotografiile facute cu telefonul mobil ale PV al adunarii generale in care s-a hotarat achizitionarea lucrarii, contractul intre asociatie si societatea respectiva, si devizul de lucrari.
multumesc

Nu ati fost atent la relatarea mea; lucrarea a costat 36000 lei, adica 600 lei / apartament
Ultima modificare: Sâmbătă, 5 Martie 2016
Adriantot, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Achizitii servicii reparatii de catre asociatii de proprietari toni8766 toni8766 As vrea sa stiu care este modalitatea concreta prin care se contracteaza o firma de reparatii de catre asociatia de proprietari, cum se iau deciziile in ... (vezi toată discuția)
Reprezentare la adunarea generala a asociatie de proprietari anonim281986 anonim281986 Buna ziua! Am participat la o sedinta convocata de catre 3 proprietari membri ai asociatiei, sedinta pentru care au intocmit un singur convocator in care ... (vezi toată discuția)
Ce se intampla daca la sedinte nu sunt prezenti 50% + 1 dintre proprietari ? stanciu4444 stanciu4444 Ce se intampla daca la sedintele de bloc nu sunt prezenti 50% + 1 dintre proprietari ? De exemplu pentru luarea unor decizii cum ar fi: reparatii capitale, ... (vezi toată discuția)