hotumattua a scris:
Stimate domn, nu mai rastalmaci drepturile constitutionale si Codul Penal. Treaba este simpla: ai semnat un document prin care te obligi sa respecti un regulament de ordine interioara. Daca-ti vine sa parasesti incinta angajatorului la alte ore decat cele prevazute in regulament, angajatorul iti permite dar nu te mai intorci. Asta nu este sechestrare, dovada ca agentul de paza a chemat politia si te-a lasat sa pleci.
Daca ti se par prea restrictive prevederile ROI-ului, poti demisiona oricand si sa lucrezi, de pilda, la spatii verzi, ca acolo poti pleca oricand vrei.
Angajatorul a fost bland ca un miel, nu ti-a dat nicio sanctiune, ti-a spus doar "sa fii cuminte si sa nu se mai repete". Decizia iti apartine.
Stimate D-le "Statuie" daca aveati un nume ma adresam ca atare dar in general ne place sa ne ascundem in spatele unor nume care nu au treaba cu identitatea persoanei.
Legat de raspunsul dumneavoastra care-l gasesc oarecum sarcastic tin sa va completez cu urmatoarele:
1.
Stimate domn, nu mai rastalmaci drepturile constitutionale si Codul Penal
- Eu nu rastalmacesc absolut nimic legat de "drepturi constitutionale si
Codul Penal (de care nici nu am pomenit in expunerea mea)".
- Am spus clar ca ar tine de incalcarea unui drept constitutional de libera circulatie nefiind arestat sau sub urmarire judiciar penala, pentru a mi se ingradi parasirea locului de munca
retineti
DUPA TERMINAREA ORELOR DE PROGRAM semnat dupa cum spuneti dumneavoastra si stipulat in ROI.
2.
Daca-ti vine sa parasesti incinta angajatorului
- Nu mi-a venit sa parasesc incinta angajatorului
in timpul programului de munca, ci dupa terminarea acestuia fiind o mare diferenta.
- Am specificat clar ca, chiar daca as fi vrut sa parasesc incinta angajatorului chiar si
in timpul programului de lucru agentul de paza nu avea nici un drept de nepermitere(pe placul dumneavoastra), de bruscare si interzicere a mea sau a unui alt angajat dat fiind ca respectivul angajat se justifica fata de sefii lui ierarhici nicidecum agentului de paza care are alte indatoriri (nepermiterea accesului in incinta a persoanelor care nu au nici o treaba cu aceasta, controlul sustragerii de bunuri proprietatea societatii, angajati in stare de ebrietate, introducerea de bauturi alcoolice,etc... ).
3.
angajatorul iti permite dar nu te mai intorci.
- Atata timp cat am un contract de munca ma voi intoarce oricand ceia ce si fac, asta doar asa pentru a va face in ciuda.
4.
Asta nu este sechestrare, dovada ca agentul de paza a chemat politia si te-a lasat sa pleci.
- Agentul de paza a chemat politia la indemnul meu si nu la initiativa dumnealui personala, facand-o dupa ce l-am intrebat daca sun eu la 112 sa declar retinerea. Da cum am spus
RETINERE din moment ce nu puteam parasi incinta datorita blocarii caii de acces cu corpul dumnealui. Nu mi-am permis sa pun mana pe dumnealui sa-l dau la o parte deoarece eu eram in afara orelor de program pe cand dansu era in timpul serviciului. Oricum l-am invitat sa ne gasim in oras sa bem o cafea, sa ne cunoastem mai bine .......!
- Si da am plecat dupa ce m-am legitimat politistului, culmea acesta de ce nu m-a retinut avand mai multa legitimitate decat agentul de paza?
5.
Daca ti se par prea restrictive prevederile ROI-ului, poti demisiona oricand si sa lucrezi, de pilda, la spatii verzi, ca acolo poti pleca oricand vrei.
- ROI nu mi se par restrictive atata timp cat sunt aplicate in timpul orelor normate de munca.
- De demisionat, voi demisiona cand voi considera eu de cuviinta.
- Am o calificare care nu-mi permite sa fiu "boschetar" in schimb stiu ca statuile in general sunt postate pe langa spatiile verzi.
6.
Angajatorul a fost bland ca un miel, nu ti-a dat nicio sanctiune, ti-a spus doar "sa fii cuminte si sa nu se mai repete". Decizia iti apartine.
- Angajatorul a fost
prudent ca un miel, ca nu mi-a dat nici o sanctiune.
- Si da angajatorul a pus fiecare sef de compartiment sa prelucreze angajatilor programul de munca care nu a fost altul decat cel care este specificat de mine in aceasta speta si care se regaseste si in ROI.
- Nimic in plus nimic in minus legat de parasirea incintei sau o ora/minut impus de plecare dupa terminarea orelor de program.
- Situatia sta un pic diferit anumitor categorii de personal (sef servicii, coordonatori) care primesc intre 10% - 25% bonificatie pentru lucru sistematic prevazut in ROI din CCM si carora li se "impune" sa nu plece dupa orele standard de munca. Aceste timp in plus nu este fix(ex: 1,2,3 ore) difera functie de problemele societatii si este remunerat.
NOTA: Am tratat sub aceasta forma ironica nu pentru ca nu mi-ar fi fost pe plac raspunsul postat de dumneavoastra, ci datorita modului de abordare a cazului dar si a modului dumneavoastra de adresare mie la persoana a 1-a ca si cum ne-am cunoaste da cand lumea si pamantul. In momentul cand o persoana cere informatii pe acest site trebuie tratat cu respect chiar daca respectiva persoana ar lucra, de pilda, la spatii verzi.
Nu ma intereseaza un viitor raspuns al dumneavoastra la aceasta postare, dar aveti dreptul la replica pe care nu pot sa vi-l interzic, constitutional vorbind. Decizia va apartine.
Cu toate acestea, parintii mei m-au educat acum 52 ani in urma sa am cei 7 ani de acasa si sa-mi cer scuze daca am deranjat sau jignit cumva pe cineva, ceia ce si fac in cazul dumneavoastra vis-a-vis de acest raspuns.
Cu respect.