avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 946 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... cerere ordonanta presedintiala
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

cerere ordonanta presedintiala

Buna seara. As avea si eu o rugaminte la dumneavoastra daca ma puteti ajuta cu un model de cerere ordonanta presedintiala suplinire consimtanantul tatalui pentru iesirea din tara a doua minore. Va multumesc frumos . O seara frumoasa
Introduceți cererea. Succes!
va multumesc frumos. O seara frumoasa
Daca vreti sa aveti sanse angajati-va un av sau macar consultati unul pt a va redacta cererea.Procesele nu se castiga cu modele si sfaturi de pe forumuri(care oricum dupa cum observati sunt contradictorii).Actiunea dvs este admisibila totul depinde de modul cum este conceputa si de probele ce urmeaza sa fie administrate.
Pentru o ordonanta presedintiala trebuie sa dovediti si urgenta, ori dvs va chinuiti sa obtineti un acord de 3 ani,stiati de situatie de ceva vreme. Plus ca si pt ordonanta trebuie sa il citati pe tata acolo unde e.. trece pastele pana obtineti dvs o hotarare. In cazurile de urgenta deosebita, instanta se poate pronunta si fara sa citeze partile, insa dvs nu va aflati intr-un astfel de caz.
Puteti sa cereti până la închiderea dezbaterilor în primă instanţă ( functie de cum vedeti ca merg lucrurile) ca cererea de ordonanţă preşedinţială sa fie transformată într-o cerere de drept comun.
Aveti dovada ca v-a cerut 1000 de euro sa va dea acordul ?
In instanta , pt suplinirea acordului tatalui trebuie sa faceti dovada ca nu va da acordul din rea vointa , nu de grija copilului.


Art. 996

Condiţii de admisibilitate

(1) Instanţa de judecată, stabilind că în favoarea reclamantului există aparenţa de drept, va putea să ordone măsuri provizorii în cazuri grabnice, pentru păstrarea unui drept care s-ar păgubi prin întârziere, pentru prevenirea unei pagube iminente şi care nu s-ar putea repara, precum şi pentru înlăturarea piedicilor ce s-ar ivi cu prilejul unei executări.

(2) Ordonanţa este provizorie şi executorie. Dacă hotărârea nu cuprinde nicio menţiune privind durata sa şi nu s-au modificat împrejurările de fapt avute în vedere, măsurile dispuse vor produce efecte până la soluţionarea litigiului asupra fondului.

(3) La cererea reclamantului, instanţa va putea hotărî ca executarea să se facă fără somaţie sau fără trecerea unui termen.

(4) Ordonanţa va putea fi dată chiar şi atunci când este în curs judecata asupra fondului.

(5) Pe cale de ordonanţă preşedinţială nu pot fi dispuse măsuri care să rezolve litigiul în fond şi nici măsuri a căror executare nu ar mai face posibilă restabilirea situaţiei de fapt.


Detalii: [ link extern ]
[ link extern ] /

[ link extern ]


Ultima modificare: Miercuri, 9 Martie 2016
gi-jane2, moderator
Trebuie sa mergeti la un avocat, altfel, un model ar fi subsemnata ..., mama a minorelor ..., in colntradictoriu cu tatal ..... solicit instantei suplinirea avordului acestuia pentru a iesi din tara in perioada ...
Motive de fapt, motive de drept, probe.
Cam asta ar fi. Totusi, trebuie sa aveti in vedere faptul ca modul in care prezentati motivarea este cel mai important, alaturi de interesul minorelor.
Refuzul acela... nu prea va e de ajutor. Daca aveti altceva, mai recent.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poate fi modificata o cerere de drept comun in ordonanta presedintiala? kik101 kik101 Am introdus o actiune pe fond in vederea suplinirii consimtamantului paratului pentru a calatori cu minorul in strainatate in luna septembrie. Avand in vedere ... (vezi toată discuția)
Am nevoie, urgent, de suplinirea acordului pentru a duce copilul la psiholog. cum trebuie să procedez pentru a obține ordonanță președințială? cipita cipita Buna , Am nevoie de suplinirea acordului parental , pentru psiholog urgent. se face actiune de fond si apoi pentru ordonanta sau se poate depune doar ... (vezi toată discuția)
Ordonanta presedintiala Vasi00 Vasi00 Buna.as dori sa intreb cum as putea sa obtin o hotarare prezidentiala pentru un minor ?as dori sa-l iau in vacanta dar nu pot ca imi trebuie procura si nu pot ... (vezi toată discuția)