avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 474 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Hartuire camere de supraveghere
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Hartuire camere de supraveghere

BUNA ZIUA! MA POATE AJUTA SI PE MINE CINEVA CU UN SFAT? Un vecin de-al meu si-a montat camere de supraveghere anul trecut 2015, in septembrie, de atunci una din camere imi filmeaza usa mea de locuinta si o parte din curtea mea 24 de ore din 24, ma simt hartuita in acest fel, ce pot sa fac in aceasta situatie si cum l-as putea actiona? penal sau civil?
Cel mai recent răspuns: Lorena Morutan , utilizator 17:19, 7 Februarie 2023
Credeti ca mai are rost sa fac asta din moment ce procurorul a spus ca trebuia sa ma filmeze dincolo de usa pentru a se considera o infractiune?
Asta este interpretarea acestui procuror, eu zic sa depuneti plangere impotriva ordonantei poate prim-procurorul vede altfel lucrurile si dupa, daca se respinge, puteti depune la instanta, oricum, cand deschideti usa nu filmeaza si inauntru?
Si prim-procurorul a respins plangerea mea ca netemeinica, imi filmeaza doar o portiune, da daca o deschid larg usa clar imi filmeaza si din interior. Am sa fac la instanta pentru neanceperea urmaririi penale!
Aveti un mod interesant de a expune problema, nu inteleg de ce nu relatati exact situatia de fapt de la inceput.
Ok! Vecinul meu si-a montat 2 camere se supraveghere video 24 de ore din 24, una din camere este pozitionata spre usa de locuinta si imi filmeaza aproape jumatate de usa, cand o deschid total filmeaza si in interior, la fel imi filmeaza si o portiune din curte, si membrii familiei mele, asadar l-am actionat penal in baza art 226 CCP, unde s-a dat clasare. Apoi am facut plangere impotriva acestei ordonante de clasare, dupa care mi-a fost respinsa aceasta plangere ca fiind netemeinica.Urmeaza ca in termen de 20 de zile de la comunicare sa ma adresez instantei cu o plangere impotriva acestei ordonante.
Vecinul meu care a montat camerele are nevoie de autorizatie sau poate sa i le monteze oricine?


Interventie moderator: pentru a nu incalca Regulamentul de Forum va rog evitati scrisrea cu majuscule. Multumesc pentru intelegere.
Ultima modificare: Joi, 10 Martie 2016
Ceausescu Liliana - Birou de Mediator, Mediator

Alte discuții în legătură

Vecinul ma hartuieste si ma filmeaza Darcleu Darcleu Buna ziua, de 4 ani s-a mutat o familie langa noi. Au inceput cu procese pentru pamant, ne-au trimis sanepidul pentru cocina de porci,controale pentru fosa ... (vezi toată discuția)
Viata privata si spionarea ei andirom andirom Buna ziua. Ce se poate face legal impotriva unor persoane care spioneaza la usa unui apartament? Pur si simplu stau si asculta la usa, cu telefonul pus pe ... (vezi toată discuția)
Cum te aperi te vecinii spioni ? ccc19 ccc19 Buna ziua Doresc sa stiu,cum te poti apara de vecinii cate te spioneaza,si care folosesc pentru aceasta microfoane de perete,prin intermediul carora poti fi ... (vezi toată discuția)