avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 599 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Hartuire permanenta
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Hartuire permanenta

Salutare,

Vreau să vă spun că sunt plin de nervi. O să vă relatez pe scurt povestea, astfel încât să înțelegeți de ce s-a ajuns la capitolul hărțuire.
Acum ceva timp am cunoscut o femeie cu care întrețineam relații sexuale rar. Practic, doar din cauza asta mă întâlneam cu ea și nu i-am dat de înțeles nicio clipă că o iubesc sau că vreau să ajung la un alt nivel cu ea. De la un timp, am socotit că nu e ok ce fac și am început să o evit, cu gândul că poate va realiza și ea că e timpul să-și caute pe cineva mai potrivit.

Din păcate, ea nu a acceptat realitatea și de anul trecut continuă să mă hărțuiască. O găsesc seara/noaptea în scara blocului și îmi tot repetă că mă iubește și nu pleacă decât după ce mă cert, cel puțin o oră cu ea. De asemenea, continuă să se bage forțat în viața mea, plângând la ușa mamei mele și intrând în discuții cu toți prietenii mei. I-am spus pe față că nu e sănătoasă și că trebuie să își vadă de viața ei... însă am ajuns să mă știe toți vecinii din cauza ei. Am amenințat-o că mă duc la Poliție și fac reclamație, însă fără rezultate.
Vă rog, ce pot face să țin la distanță această femeie care se pare că nu poate accepta realitatea? Urăsc faptul că nu înțelege deloc că eu nu împart aceleași sentimente cu ea și nu pot avea o relație normală din cauza ei.
Ultima modificare: Joi, 10 Martie 2016
bogdan2305, utilizator
Nu este agresivă, dar se ține ca scaiul de mine din August, anul trecut. Mai degrabă mă face să fiu eu agresiv cu ea. Plânge și urlă astfel încât să o audă lumea. Nu m-am ferit de nimeni așa cum mă feresc de ea. Până și mașina o parchez în altă parcare, numai să vadă că nu sunt acasă. Mulțumesc de sfaturi. Am să merg totuși la Poliție să fac o reclamație pentru început. Sunt convins că vor râde de mine cel mai probabil, dar trebuie să încerc asta.
Ultima modificare: Vineri, 11 Martie 2016
bogdan2305, utilizator
V-am spus, intai, incercati sa strangeti si ceva dovezi si apoi formulati plangerea in care sa aratati in mod detaliat ce vi se intampla, nu va complicati cu petitii ca nu rezolvati nimic.
În aceste cazuri nu cred ca cel hartuit vrea condamnarea persoanei ci doar sa fie lăsat în pace și sa ii fie respectate drepturile.

Este ceva ce se poate rezolva.

Nu cred ca femeia ar putea fi condamnata penal...
Isi poate retrage plangerea daca persoana respectiva intelege si renunta la hartuire.
Deci să merg pe plângere penală într-un final? Mulțumesc de sfaturi.

Alte discuții în legătură

Hartuire de catre fostul sot cafea1 cafea1 Buna. :( Va expun pe scurt povestea. Am divortat de fostul sot , copilul de 11 ani mi s-a incredintat mie - autoritatea parinteasca e exercitata exclusiv ... (vezi toată discuția)
Bună ziua am nevoie de ajutor într-o problema. am luat bani ... Andreeea15 Andreeea15 Bună ziua am nevoie de ajutor într-o problema. Am luat bani de la verișorul meu și tata a aflat, el est un om agresiv în general, de când a aflat am ... (vezi toată discuția)