avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 830 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita - poprire din salariu nevirata ...
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita - poprire din salariu nevirata executorului

Buna ziua,
As dori sa primesc raspuns la urmatoarea problema :

pentru rezolvrea unor probleme personale , am contractat in anul 2006 un imprumut in valoare de 13000 lei la una din bancile comerciale. In timp , datorita crizei economice generale nu am mai putut plati la timp ratele , ceea ce a dus la demararea unei proceduri de executare din partea bancii , dosarul ajungand la un executor judecatoresc care a dispus inffintarea popririi pe veniturile salariale. Acest executor a instiintat firma unde lucrez despre datoria pe care o am si a stabilit o suma pe care unitatea sa o vireze lunar. Totul pana acum este legal , numai ca firma nu a respectat acest lucru si... desi pe fluturasul de salariu aparea ca au fost opriti banii datorati executarii , aceasta nu a virat decat doua luni din 12 cat a trecut de la infiintarea popririi, ceea ce eu nu am stiut. Acum doua zile am primit un plic de la executor in care ma someaza ca in termen de 15 zile sa platesc toata suma datorata , penalitatile de intarziere si cheltuielile de executare, in caz contrar se va trece la masura de executare silita asupra apartamentului. Ce pot face in aceasta situatie , sa pot suspenda actiunea de executare.

Mentionez ca in acest moment firma unde lucrez este in procedura de insolventa.


Va multumesc.
Eu as face plangere penala împotriva societății. Exista acolo un fals intelectual / fals în inscrisuri/ uz de fals, nu trebuie sa încadrați dvs exact fapta. Dacă s-a înființat poprire pe salariul dvs, vi s-a adus la cunostinta ca banii vi s-a reținut pt acea poprire, s-a operat retinerea și pe actele contabile, banii figurează ca reținuți cu un scop și nu e asa. Poate fi vb și de delapidare, dacă cine i-a băgat în buzunar.
Măcar vb cu ei despre asta și dacă se feresc, dau diferenta și penalitățile aferente
Da, exista si o conotatie penala aici. Insa, una peste alta, prejudiciul momentan este mic si, zic eu, mai usor recuperabil prin amiabilitate. Daca se ajunge la amenintari, puteti nvoca tragerea la raspundere atat in civil, cat si in penal.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Urgent!! rocsy77 rocsy77 doresc o explicatie de la persoane competente ce viziteaza acest site,eu sunt in ceata,lucrez intr-o institutie bugetara,am retinere pe fluturas ,o pensie ... (vezi toată discuția)
Sumă poprită de către angajator dar nevirată executorului Cretsu Cretsu Buna ziua,nu stiu daca scriu intrebarea in locul potrivit si imi cer scuze pe această cale. Am o poprire înființată în urma cu 1 an la un birou ... (vezi toată discuția)
Perimare in executare prin poprire ContSters249161 ContSters249161 Buna ziua! Sunt debitor intr-o executare prin poprire. Din suma executabila am fost executat partial. Desi executorul a notificat tertul poprit, acesta nu a ... (vezi toată discuția)