avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 734 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Dovada caracterului definitiv al hotararii straine ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Dovada caracterului definitiv al hotararii straine (Italia)

Bună ziua. Aș avea o nelămurire. Tribunalul din Italia mi- a acordat custodia totală exclusivă a fiicei mele in vârstă de 7 ani printr-un decret pe care a fost aplicat ștampila care demonstrează puterea executivă a acestuia și prin care sunt rugate toate autoritățile competente să accepte hotărârea . Am apostilat decretul aici la tribunal în Italia,iar apoi l-am trimis în România mamei mele care l-a depus la tribunal pentr a fi recunoscut pe teritoriul României.tribunalul îmi cere sa demontrez caracterul definitiv al hotărârii. Nu știu în România,dar în Italia hotărârile legate de familie nu pot fi definitive. Am tradus articolele de lege în baza cărora a fost emis decretul și din care reiese că acesta nu poate definitiv. Ieri mi-au repus din nou cauza pe rol pt a putea depune la dosar dovada caracterului definitiv. Îmi cer să depun la dosar anexa II al regulamentului 2201/2003 al consiliului UE, emisă de către autoritățile italiene. Am sunat avocatul italian pe care îl am și mi-a spus că nu are sens ceea ce îmi cer pt că regulamentul este al UE nu al Italiei și ca și consecință nu poate fi emis nimic de către autoritățile italiene. Nu știe cum să mă ajute,iar eu sunt disperată pt că fără recunoașterea în România nu îi pot face actele fetiței și nu pot veni cu ea în România. Îmi puteți da un sfat va rog? ce pot face ? Mulțumesc din suflet!
am depus la dosar articolele de lege din legea italiana care au fost folosite la procesul din Italia, traduse la notar, iar dupa ce le au vazut mi-au cerut anexa emisa de autoritatile italiene, de aia nu inteleg ce as mai piutea face. din legea italiana au deja articolele cu privinta la cauze cu minori .... probelema e ca pe mama nu au intrebat-o nimic, au pus-o doar sa semneze toate actele si mama i-a explicat judecatoarei ca imi trebuie pt a-i face acte fetitei pt ca are pasaportul expirat din 2012. problema e ca am termen pe 24.03 si nu stiu cum sa ma misc. cu avocatul din oficiu nu stiu cum functioneaza iar ca sa cer un avocat acum nu stiu daca m-ar putea reprezenta intr-un timp atat de scurt. am vazut ca legea a fost abrogata dar nu stiu care este legea care o inlocuieste. din pacate nu stiu foarte multe despre drept, incerc sa ma descurc ma zbat cat pot dar oricum ar fi sunt lucruri in care se descurca persoanele din domeniu sau care au studiat dreptul ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

"incredinteaza reclamantei spre crestere si educare pe minorul ... Doina oana delia Doina oana delia \"Incredinteaza reclamantei spre crestere si educare pe minorul X .(judo.sibiu 2010) .am o problema: statul italian nu recunoaste aceasta fraza precum ca am eu ... (vezi toată discuția)
Ordonanta presedintiala-aplicarea ei in italia Florentina_A Florentina_A Tatal a plecat cu minorul in Italia, avand procura in scop turistic de la mama. Pe scurt, nu a mai respectat intelegerea de a aduce copilul inapoi. Exista ... (vezi toată discuția)
Competenta teritoriala si materiala divort in italia cezarad cezarad Am o intrbare. Doi soti, care au ultimul domiciliu comun in Romania urmeaza sa divorteze. Mai concret, sotia, plecata in Italia a promovat actiune de divort ... (vezi toată discuția)