va rog sa-mi spuneti daca exista vreo lege pentru cei care hranesc porumbeii;
am o vecina la et 5 care pune boabe in mod constant pe ventilatorul de la aerul conditionat si toate cad pe etajele inferioare, unde se aduna porumbeii si fac o mizerie de nedescris; zilnic pervazele sunt pline de rahat; i-am atras atentia vecinei de vreo 4 ori si nu vrea sa se potoleasca; m-am saturat sa tot ma trezesc in rahat de porumbei mai ales ca nici nu se pot spala cum trebuie si ne strica si tabla
va rog sa-mi spuneti daca exista ceva legal pt a o opri pentru ca ne-au invadat porumbeii si situatia este insuportabila
O alta solutie este sa va mutati la curte ,departe de oras,departe de nesuferiti vecini,unde sa nu va mai fie tulburata linistea ,departe de babele nesuferite ......((:
Va propun o rezolvare mai putin ortodoxa care nu implica bietele pasari nevinovate.
Desi este putin cam scarboasa, faceti un efort pentru binele dv. viitor. Deci, culegeti gainatul intr-o punga si rasturnati-l pe presul vecinei. Cand va iesi din casa, va calca drept in el.
A doua oara bagati-i-l sub pres. A treia oara iar pe pres .... si tot asa pana se satura de hranit porumbeii.
Nu hranitul in sine e condamnabil, ci disconfortul creat celorlalti vecini.
Daca vrea sa-i hraneasca, atunci sa mearga in gradina blocului si sa le amenajeze un loc unde sa le puna, ordonat, civilizat, graunte.
Sunt 2 tipuri pe care le-am vazut montate. Un sistem format din 2 fire care mergeau de-a lungul balconului sau iesindului si banuiesc ca in ele circula curent de inalta tensiune si curent mic si al doilea e efectiv ca o matura inversata - fire de 10-15 cm de sarma sunt sudate pe o platbanda si orientate in sus astfel incat pasarile nu pot ateriza. Nu sunt ranite dar zona este protejata si efectiv foarte curata. Chestia cu ultrasunetele ma cam indoiesc ca functioneaza. E o reclama care apare mereu cu anti soareci si anti orice si ... si sobolaniilor mei nici nu le-a pasat de ea. S-au mutat in incapere cu tot cu aparat - si ledul verde era aprins - probabil nu s-au uitat la reclama.
Aparatele pt animale cu ultrasunete sunt eficiente;postasi au asa ceva (pt alungarea cainilor) .
Aparatele cu tensiune inalta (electric fence) sunt si ele legale si neletale dar necesita montarea panourilor de avertizare - porumbeii nu stiu sa citeasca - precum si alte conditii de siguranta .
Ortodox neortodox, cam ce zice @elga50 si @GermanAlex ar fi solutiile, asta-i Romania.
In general vorbind, toti urla ,,sa se respecte legea,, dar pana la noi, ,,noi,, nu facem obiectul !!
Chestii de mentalitate, mai dureaza pana se va schimba.
Libertatea asta s-a inteles rau, deranjand pe altii din comunitate.