avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 460 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Hranire porumbei
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Hranire porumbei

va rog sa-mi spuneti daca exista vreo lege pentru cei care hranesc porumbeii;
am o vecina la et 5 care pune boabe in mod constant pe ventilatorul de la aerul conditionat si toate cad pe etajele inferioare, unde se aduna porumbeii si fac o mizerie de nedescris; zilnic pervazele sunt pline de rahat; i-am atras atentia vecinei de vreo 4 ori si nu vrea sa se potoleasca; m-am saturat sa tot ma trezesc in rahat de porumbei mai ales ca nici nu se pot spala cum trebuie si ne strica si tabla

va rog sa-mi spuneti daca exista ceva legal pt a o opri pentru ca ne-au invadat porumbeii si situatia este insuportabila

va multumesc
Cel mai recent răspuns: uboat , utilizator 14:06, 21 August 2020
O alta solutie este sa va mutati la curte ,departe de oras,departe de nesuferiti vecini,unde sa nu va mai fie tulburata linistea ,departe de babele nesuferite ......((:
@sandra_10

Va propun o rezolvare mai putin ortodoxa care nu implica bietele pasari nevinovate.
Desi este putin cam scarboasa, faceti un efort pentru binele dv. viitor. Deci, culegeti gainatul intr-o punga si rasturnati-l pe presul vecinei. Cand va iesi din casa, va calca drept in el.
A doua oara bagati-i-l sub pres. A treia oara iar pe pres .... si tot asa pana se satura de hranit porumbeii.

Nu hranitul in sine e condamnabil, ci disconfortul creat celorlalti vecini.
Daca vrea sa-i hraneasca, atunci sa mearga in gradina blocului si sa le amenajeze un loc unde sa le puna, ordonat, civilizat, graunte.
Sunt 2 tipuri pe care le-am vazut montate. Un sistem format din 2 fire care mergeau de-a lungul balconului sau iesindului si banuiesc ca in ele circula curent de inalta tensiune si curent mic si al doilea e efectiv ca o matura inversata - fire de 10-15 cm de sarma sunt sudate pe o platbanda si orientate in sus astfel incat pasarile nu pot ateriza. Nu sunt ranite dar zona este protejata si efectiv foarte curata. Chestia cu ultrasunetele ma cam indoiesc ca functioneaza. E o reclama care apare mereu cu anti soareci si anti orice si ... si sobolaniilor mei nici nu le-a pasat de ea. S-au mutat in incapere cu tot cu aparat - si ledul verde era aprins - probabil nu s-au uitat la reclama.
Ultima modificare: Miercuri, 16 Martie 2016
GermanAlex, utilizator
Aparatele pt animale cu ultrasunete sunt eficiente;postasi au asa ceva (pt alungarea cainilor) .
Aparatele cu tensiune inalta (electric fence) sunt si ele legale si neletale dar necesita montarea panourilor de avertizare - porumbeii nu stiu sa citeasca - precum si alte conditii de siguranta .
Ortodox neortodox, cam ce zice @elga50 si @GermanAlex ar fi solutiile, asta-i Romania.
In general vorbind, toti urla ,,sa se respecte legea,, dar pana la noi, ,,noi,, nu facem obiectul !!
Chestii de mentalitate, mai dureaza pana se va schimba.
Libertatea asta s-a inteles rau, deranjand pe altii din comunitate.

Alte discuții în legătură

Hranirea porumbeilor in balconul propriu Chri Chri Buna ziua. Locuiesc in sectorul 6 si hranesc porumbeii comunitari in balconul propriu. Langa bloc este gradina blocului, cam in paragina si plina de gunoaie ... (vezi toată discuția)
Porumbeii vecinilor liliana1966 liliana1966 vecinii mei cresc porumbei iar cand le da drumul sa zboare se aseaza pe acoperisul meu.Am vorbit cu vecinul si initial a montat pe casa un suport cu trei sarme ... (vezi toată discuția)
Problema cu cainele vecinei cme2097 cme2097 Buna ziua, avem o problema foarte mare cu vecina de sub noi. Aceasta detine un caine de talie mica, pe care obisnuieste sa-l lase incuiat in apartament. ... (vezi toată discuția)