avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 830 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Accident masina (depasire)
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Accident masina (depasire)

Buna seara as dori sa va cer o parere,astazi am avut parte de un eveniment rutier,
Mergeam linistit cu 60 km in fata mea era un taximetrist mergea incet pe marginea drumului ,bun eu m-am asigurat am pus semnal stanga sa il depasesc ma incadrasem deja peste axul drumului( contrasens) cu semnalizarea pusa,in acel moment cand ma-m apropiat de el in depasire ,taximestristul a tras brusc de volan si la-m lovit in partea laterala detin sa zic ca nu era linie continua nimic, si politia mi-a retinut permisul ca am fost vinovat eu.Taximestristul dorea sa intoarca pe mijocul strazii
Cum e posibil asa ceva?
Ultima modificare: Vineri, 18 Martie 2016
Robertrobi, utilizator
NU aveti ce contestatie sa depuneti ptr ca nu aveti proces verbal incheiat de politie.

In cazul in care conducatorii auto implicati in accident nu se inteleg pe cale amibila merg la politie. Accidentul trebuia declarat in termen de 24 de ore de la producere, chiar daca politia a venit sa faca constatarea la fata locului politistul v-a indicat sa va intelegeti amiabil.
Acum au trecut cele 24 ore asa ca se vor suspenda permisele ambilor soferi pe termen de o luna ptr nedeclararea accidentului in termenul prevazut de lege.

Daca nu va intelegeti cu taximetristul ii spuneti ca maergeti la politie sa declarati accidentul chiar cu riscul sa ramaneti fara permis. Si ii spuneti ca va ramane si el fara permis ptr aceeasi perioada.
Acum depinde ce il afecteaza mai mult, lipsa permisului sau plata reparatiilor taxiului.

Din foto se poate trage concluzia ca este taximetristului, nu s-a asigurat la efectuarea manevrei de intoarcere.

Fara formularul de constatare amiabila nu poate deschide dosar de dauna.

Aveti obligatia sa va anuntati imediat asiguratorul despre accident, mergeti la asiguratorul RCA si solicitati informatii cu privire la solutionarea accidentului.
Masina pe care o am este inmatriculata in irlanda .. ce pot sa fac ?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Spuneati mai inainte ca :
''Si nu aveam loc sa il depasesc prin dreapta cum am zis doar doua benzii erau nu mai multe.''
De ce va gandeati la o astfel de posibilitate ? Fiind in depasire nu ai cum sa te gandesti la asa ceva, nu cumva taxi era angajat in viraj si pentru ca nu semnaliza ati zis hai ca eu pot sa trec . Faptul ca l-ati lovit in usa spate cam asta spune: vinovat cel care a lovit daca erati dvs lovit in spate atunci taxi era de vina, asta a fost rationamentul politistului, nu credeti?
Domnul ludo sau cum va spune,cum am mai zis si mai repet eram deja intrat in depasire cu semnal stanga trecut de axul drumului si soferul cu taxi a executat intoarcerea masini fara sa se asigure din spate,eu cand am pus semnal stanga taximetristul era pe acostament( pe marginea drumului) si cand ma-m apropiat de el a virat facut viraj stanga maxim ca sa intoarca masina..
Deci eu nu am nicio vina in aceasta situatie ca dl cu taxi nu sa asigurat.
Daca nu ma puteti ajuta cu sfaturi va rog frumos fara alte jicniri.
O seara buna.
Agentul care a facut constatarea (daca era agent de politie) a fost partinitor ... iar daca a urmat acelasi fir logic trebuia intrebat ce a consumat ; impactul a fost din lateral si s-a materializat in partea din stanga spate .
Daca mai declarati ca ati avut viteza peste cea legala (50km/h) si ati facut accident nu va vad bine .Am tot batut apropoul cu viteza dar se pare ca numai acum s-a inteles .
Mergeti la sectia de pol care se ocupa de accidente si intrebati care este stadiul solutionarii accidentului deoarece a fost la locul faptei un agent (nume,prenume) si de atunci nu ati mai auzit nimic . Mentionati ca a venit la locul accidentului deoarece aveati dureri de spate mari in urma accidentului sau ca vati lovit la mana/picior(aici trebuie sa le aratati vanataia) .

Alte discuții în legătură

Accident auto, nu vreau sa inmanez rca-ul kartush1977 kartush1977 Salutare catre toti membri forumului..pe aceasta cale cer ajutorul celor avizati in urmatoarea problema: am fost implicat intr-un accident de circulatie mai ... (vezi toată discuția)
Sunt vinovat? cum se face contestatia p.v. (accident auto)? Ionescu N. Nicolae Ionescu N. Nicolae Nu am fost amendat si nu mi-a fost suspendat permisul (am primit 3pct penalizare conform art.108/1/B, OUG 195/2002) dar voi plati prin asigurare daunele ... (vezi toată discuția)
Accident între o depasire interzisa și viraj la stanga avem ... Mary136 Mary136 Accident între o depasire interzisa și viraj la stanga Avem următoare speta: Eram pe un drum național, în localitate și la un moment dat am vrut sa ... (vezi toată discuția)