avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1252 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Probleme inundatii repetate de la vecinul de sus
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Probleme inundatii repetate de la vecinul de sus

Buna ziua,

Apelez la expertiza Dvs. pentru a incerca sa rezolv o situatie cu care ne confruntam de cca 6 ani de zile, de cand proprietarul apartamentului de la etajul superior l-a inchiriat. Problema consta atat in inundatiile extrem de frecvente, produse prin tavan (statistic, la fiecare 3-4 luni) , cat si la timpul mult prea lung necesar “remedierii” cauzelor acestor inundatii. Chiriasii dlui de sus nu raspund, nu-i intereseaza si de altfel nici nu au suficienta intelegere incat sa nu mai foloseasca apa pana la remedierea defectiunii, motiv pentru care noua ne ploua in baie cu saptamanile, tavanul este distrus, peretele ud, instalatia de iluminat din baie scrurcircuitata si schimbata de 3 ori deja, etc. Proprietarul apartamentului locuieste in alta parte si dupa primii ani de inundatii mi-a lasat un nr de mobil la care raspunde cand si daca are chef. Intr-un tarziu apare, vine sa vada cum curge apa prin tavan, zice ca repara, dupa care dispare. Apa se opreste pe moment, dupa care continua sa curga din nou peste cateva zile sau cateva luni in exact acelasi loc.

Administratorul blocului a venit in primii ani ori de cate ori l-am chemat sa constate inundatia, pana cand s-a lamurit ca problema nu e de la vreo teava comuna, ci strict de la domnul de sus. Spune ca a insistat si dansul telefonic la proprietar sa-si remedieze odata aceasta defectiune recurenta, dar ca mai mult de atat nu poate face, legea nedandu-I dreptul sa intervina in vreun fel pe proprietatea privata a cuiva. La ultima runda de inundatii care a ducat cca 3 saptamani si tocmai s-a incheiat, mi-a sugerat sa fac o cerere catre Asociatia de Proprietari prin care sa solicit inchiderea apei pe toata coloana respectiva, pt ca, citez “voi primi raspuns in 5-10 zile de la inregistrarea cererii”.

Intrebarea mea la Dvs, este daca cunoasteti vreo cale administrativa sau legala prin care vecinul de sus poate fi “mobilizat” sa-si remedieze defectiunea?

Va multumesc foarte mult pentru fiecare informatie, parere si sugestie !
Cati vecini sunt deasupra dvs (cate apartamente) ?
Baia este prevazuta cu gheu? conductele de alimentare cu apa calda si apa rece sunt in gheu sau aparente?
Daca nu este vorba de o conducta comuna inseamna ca este canalul din pardoseala sau o teava de canalizare de la cada, chiuveta sau WC.
Cereti la administratie oprirea magistralei de apa calda si a magistralei de apa rece pt cateva ore. Chemati un instalator si montati un robinet pe fiecare magistrala de la care opriti alimentarea cu apa la etajul de deasupra.Daca mai sunt si alte apartamente deasupra, faceti o conducta de ocolire (by pass) pentru ca sa nu-i vitregiti de apa pe cei care stau deasupra inundatorului. Taiati-i apa inundatorului pana rezolva problema.
Pentru recuperarea banilor pentru reparatii apelati la asigurator.
am cumparat un apartament intr'un resort Hercessa, in anul 2014 octombrie, cu o terasa de 100 mp, sub terasa este un apartament cu aceeasi suprafata unde frecvent apare pata de umezeala pe peretele de la sufragerie. vecinii cu acest apartament ne'au spus ca ei au avut probleme cu infiltratia in perete din anul 2009, de cand au cumparat apartamentul la cheie de la Hercessa, s'au facut diverse reparatii timp de 9 ani, dar problema exista totusi inainte de a ne muta noi in apartament in 2014, cand terasa a fost decopertata deoarece gresia pe alocuri lipsea sau era crapata, am solicitat sa ni se schimbe gresia toata si sa se refaca termosistemul la terasa pt ca cele 4 guri de scurgere erau infundate cu moloz iar toata zapada si apa de peste ierni probabi a baltit in terasa degradand gresia, s'a rezolvat aceasta solicitare a noastra fara ca noi sa stim ca cei cu apartamentul de sub terasa au avut probleme, am aflat dupa un an si jumatate cand am fost sunati de vecini ca au probleme si Hercessa le'a trimis o echipa a n...oara ptr a rezolva infiltratia cu apa din perete. noi nu am construit nimic pe terasa, nu sunt crapaturi, pe la tuburile de scurgere nu sunt probleme, unde apare pata nu este sursa de apa, cand ploua fff tare si bate vantul atunci se umezeste peretele vecinilor, blocul cu apartamentul nostru este unit de blocul unde noi avem terasa, deci ar putea fi un viciu de constructie, iar peretele blocului nostru sa nu se imbine corect cu peretele blocului vecin si poate de aici vesnica problema a apei care apare si dispare in functie de precipitatii. intrebarea este cum rezolvam amiabil aceasta problema pe care cei de la Hercessa refuza sa o mai rezolve dupa 9 ani. Vecinii vor sa faca asigurare pe casa si sa ne ceara noua sa le dam bani pe reparatii ca apoi si noi sa ii dam in judecata pe cei de la Hercessa, si uite asa s"a dus linistea noastra, noi nu dorim sa ne pierdem vrenea cu procese, dar nici nu este corect sa platim noi ceea ce constructorul a gresit, iar Hercesa nu a reusit sa repare 9 ani cat a tot intervenit in aceasta problema . daca se poate sa gasim o cale de rezolvare cu o comisie formata din presedinte, administrator si noi vecinii astfel sa se stabileasca corect si util ceea ce este de facut pe viitor. va multumesc
Ultima modificare: Joi, 1 Februarie 2018
ciaianll, utilizator
Buna ziua!
Ma confrunt si eu cu o inundatie repetata de la vecinii de deasupra. Am asigurare facultativa la inundatii provocate de vecini. Am fost despagubit odata in cursul anului trecut . Cind am solicitat o noua despagubire mi s-a spus de catre asigurator ca pentru aceiasi cauza nu pot fi despagubit. In acest caz ce mai pot sa fac fiind inundat tot la trei ,patru zile de catre vecini. Mentionez ca deasupra sunt doua bai lipite si vecinii ma trimit de la unul la celalalt inundatia aparind la mine pe tavan in zona peretelui despartitor. Va rog ajutati-ma cu sfaturi!
Biu"



Biu"

Alte discuții în legătură

Inundatie de la vecini norby2 norby2 Buna ziua . De cateva zile bune vecina de deasupra ne inunda incontinuu . Cum sa spun . O mare parte din perete e ud, curge apa din tavan si a ajuns sa se faca ... (vezi toată discuția)
Reclamatie asociatia de locatari alinalina45 alinalina45 Inundat de vecin, pasi de urmat pt rezolvarea problemei, model notificari?Buna ziua! De o saptamana am facut sesizare verbala catre administrator ca in baie pe ... (vezi toată discuția)
Vecinul de deasupra imi distruge tavanul de la baie periodic Vulturudac Vulturudac vecinul de deasupra imi distruge tavanul periodic,de cativa ani,are o defectiune la baie si i curge apa folosita de el la mine in baie,prin tavan si pe langa ... (vezi toată discuția)