avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 529 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Probleme inundatii repetate de la vecinul de sus
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Probleme inundatii repetate de la vecinul de sus

Buna ziua,

Apelez la expertiza Dvs. pentru a incerca sa rezolv o situatie cu care ne confruntam de cca 6 ani de zile, de cand proprietarul apartamentului de la etajul superior l-a inchiriat. Problema consta atat in inundatiile extrem de frecvente, produse prin tavan (statistic, la fiecare 3-4 luni) , cat si la timpul mult prea lung necesar “remedierii” cauzelor acestor inundatii. Chiriasii dlui de sus nu raspund, nu-i intereseaza si de altfel nici nu au suficienta intelegere incat sa nu mai foloseasca apa pana la remedierea defectiunii, motiv pentru care noua ne ploua in baie cu saptamanile, tavanul este distrus, peretele ud, instalatia de iluminat din baie scrurcircuitata si schimbata de 3 ori deja, etc. Proprietarul apartamentului locuieste in alta parte si dupa primii ani de inundatii mi-a lasat un nr de mobil la care raspunde cand si daca are chef. Intr-un tarziu apare, vine sa vada cum curge apa prin tavan, zice ca repara, dupa care dispare. Apa se opreste pe moment, dupa care continua sa curga din nou peste cateva zile sau cateva luni in exact acelasi loc.

Administratorul blocului a venit in primii ani ori de cate ori l-am chemat sa constate inundatia, pana cand s-a lamurit ca problema nu e de la vreo teava comuna, ci strict de la domnul de sus. Spune ca a insistat si dansul telefonic la proprietar sa-si remedieze odata aceasta defectiune recurenta, dar ca mai mult de atat nu poate face, legea nedandu-I dreptul sa intervina in vreun fel pe proprietatea privata a cuiva. La ultima runda de inundatii care a ducat cca 3 saptamani si tocmai s-a incheiat, mi-a sugerat sa fac o cerere catre Asociatia de Proprietari prin care sa solicit inchiderea apei pe toata coloana respectiva, pt ca, citez “voi primi raspuns in 5-10 zile de la inregistrarea cererii”.

Intrebarea mea la Dvs, este daca cunoasteti vreo cale administrativa sau legala prin care vecinul de sus poate fi “mobilizat” sa-si remedieze defectiunea?

Va multumesc foarte mult pentru fiecare informatie, parere si sugestie !

Locuiesc la etajul 4. Din luna august nu sta nimeni in apartament. In apartament sa spart teava de scurgera a blocului care trece prin apartament si a inundat trei apartamente mai jos. Ce pot face caci acolo a ajuns administratorul comisie de la primarie si locatari pagubiti. Din familia mea nu a fost nimeni . Ei au evaluat suma daunelor din apartamente fara ca cineva dintre noi sa fie prezent acolo dupa care au luat legatura cu noi sa le dam o suma de bani. Neau facut vinovati sa platim pentru ca am avut caldura oprita ca nu locuieste nimeni si de aceia sa spart teava ca a inghetat. Dar nu cred ca avem nicibo legatura cu teava caci este teava de scurgere a blocului de pe acoperis. Ce putem face in aceasta situatie?

Buna ziua,
Va rog sa-mi spuneti cum sa gasim calea de aici catre legatura pe mesaj privat ca sa-mi puteti recomanda firma la care sunteti asigurat si de unde ati reusit sa incasati 85% din cheltuielile de reparatii in urma unor inundatii din apa de conducta.
Va multumesc anticipat.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Am si eu o poveste care a mers intr-o situatie similara, aceiasi repetitie si atitudine, locatarul a vorbit cu asociatia sa ii recomande meserias priceput, au mers la chirias si le-au spus ca e o teava comuna rupta, chiriasi nu au dat voie, dar proprietarul a venit, administratorul a adus omul si le-a spus ca plateste asociatia, nu e nici o problema dar legal trebuie sa verifice tevile, meseriasul a venit si le-a repartat teava (era scurgegrea din baie - centrala in podea care avea o infiltrare) s-au chinuit putin sa gaseasca cauza. Meseriasul a fost informat de problema asa ca atunci cand a ajuns acolo a zis ca exista clar ceva dar trebuie sa gaseasca sursa, cu administratorul prezent proprietarul nu s-a bagat sa vada el, l-a lasat pe om sa se uite, care a tot zis e o infiltrare e clar ceva, administratorul i-a tot spus proprietarului sa stea linistit ca acopera reparatia si se rezolva in ziua respectiva, baiatul lucreaza frumos. In final a folosit silicon de acvariu ca sa izoleze rosturile si sa lipeasca placa dezlipita de faianta la loc (nu tocmai profi) a schimbat si o garnitura la evacuarea din podea - model vechi cu fier si un gratar mic. Acum costurile le-a suportat total proprietarul de jos + o ceva in plus pentru bunovointa si ajutor, problema macar s-a rezolvat si per total, pe termen lung cred ca a fost decizia corecta.

Initial s-a incercat chestia cu asigurarea, domnul a schimbat si evacuarea la cada, iar apoi a tot acuzat ba supraplinul (ca da cada pe dinafara) ba masina de spalat (ca a sarit furtunul si nu se mai repeta), cert e ca s-a repetat de multe ori, dar pentru ca nu era apa constant si aparea la cateva luni, dupa care disparea, cel de sus zicea mereu gata s-a rezolvat, a ploat, stati linistit ca rezolv, nu e de la noi poate e condens si alte chesti care mai de care mai hilare

Ideea e - gasit meserias cu experienta, convins administratia sa ajute - in mod politicos, platit in avans - ca nu merge nimeni sa dea din buzunar si dupa incercat: fie direct la usa fie cu proprietarul, administratorul/presedintele cu care va aveti mai bine poate merge sa ceara voie si cand il lasa, sa sune meseriasul, sunt doar 3 puncte de apa - teava comuna, teava interioara cu bateria si teava de evacuare (supraplinul/evacuarea normala/evacuarea facultativa), la blocurile mai vechi evacuarea facultativa e de multe ori desfintata dar are un dop care se roade in timp si mai apar probleme, cand apa din cada refuleaza pe evacuarea facultativa.

Va doresc mult succes, sper sa rezolvati, sunt foarte stresante acest gen de situatii
Ultima modificare: Marți, 11 Septembrie 2018
Borhes John, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Borhes John:Multumesc pentru acest articol.Voi chema si eu un meserias si ii voi arata ce ati scris aici.Cred ca si la mine e exact aceeasi problema.Sper sa se poata aplica aceeasi solutie.
Bună ziua. Mă interesează şi pe mine ce poate face poliţia în această situaţie? S[ fac eu reclamaţie scrisă? Preşedinta asociaţiei de proprietari mă trimite acum să vorbesc cu poliţistul de proximitate. Eu mă confrunt cu aceeaşi problemă într-un bloc de garsoniere unde din 2006 când au cumpărat unii din provincie care nu au stat niciodată acolo, închiriază (sigur fără forme legale) la tot felul de diverşi, majoritatea elemente antisociale. Au fost şi unii căutaţi de Interpol pentru porcăriile făcute în afară! Aşa-numitul proprietar (pt. că nu sunt sigur dacă e el sau maică-sa din Rm.Sărat) în vârstă de în jur de 30 de ani este plin de tupeu şi îmi zice mereu că face ce vrea el! Şi să nu mai vin la el la uşă când mă inundă, ba că apa curge de sus în jos (!), că sifonul de la baie e al blocului, că aşa e la bloc sau că aşa e românul! În afară de inundaţii permanente, deranjează noaptea aruncând cu lucruri grele, trântind sau bubuind pe podeaua pe care nu are nimic, fie că e 3.00, 4.00 noaptea sau 23.00. Iar asta se întâmplă deje de... ani de zile! Am mai fost la poliţie tot pentru această situaţie şi cel cu care am vorbit acolo a notat într-un caiet. Cam atât. Am ajuns să îmi cumpăr şi dopuri de urechi! Iar ultima dată când a inundat, după care la bloc au închis toată coloana de la baie până ar fi avut el de gând să îşi repare, tot individul era cu gura mare că de ce se închide apa, că de ce îi venim la uşă (ne-am adunat mai mulţi vecini atunci) la ora 23.00 pt. aşa ceva etc etc?! Nu are numere de contact permanente iar la uşă, aşa-numiţii chiriaşi, foarte dubioşi, nu deschid! Ms

Alte discuții în legătură

Reclamatie asociatia de locatari alinalina45 alinalina45 Inundat de vecin, pasi de urmat pt rezolvarea problemei, model notificari?Buna ziua! De o saptamana am facut sesizare verbala catre administrator ca in baie pe ... (vezi toată discuția)
Inundatie de la vecini norby2 norby2 Buna ziua . De cateva zile bune vecina de deasupra ne inunda incontinuu . Cum sa spun . O mare parte din perete e ud, curge apa din tavan si a ajuns sa se faca ... (vezi toată discuția)
Vecinul de deasupra imi distruge tavanul de la baie periodic Vulturudac Vulturudac vecinul de deasupra imi distruge tavanul periodic,de cativa ani,are o defectiune la baie si i curge apa folosita de el la mine in baie,prin tavan si pe langa ... (vezi toată discuția)